Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge a Jordi Martínez de Foix i Llorenç al barri de Sant Andreu de Barcelona

22.10.07 Dissabte passat, L'Assemblea Sant Andreu-Nou Barris d'Endavant (OSAN) va rendir homenatge  a Jordi Martínez de Foix i Llorenç, en 29è aniversari de la seva mort. Jordi Martínez, militant independentista, era vei de Sant Andreu i va morir a l'explotar-li l'artefacte explosiu que manipulava. És el tercer any consecutiu que Endavant organitza aquest acte. L'homenatge ha comptat amb la presència dels familiars.

22/10/2007 02:07 Política

Passaven pocs minuts de les 7 de la tarda quan una militant de l’Assemblea d’Endavant va iniciar l’acte. Darrere seu, la placa en record d’en Jordi era flanquejada per una bandera roja i una estelada, mentre davant seu jeia un quadre-foto d’en Jordi, en una imatge molt emotiva per a la família pel moment en què va ser presa.

De seguida va prendre la paraula Josi, la mare de JordiMartínez, qui després de sol·licitar un minut de silencia, va recordar la lluita i personalitat del seu fill, infatigable en el saber i en el fer, combinant d’aquesta manera la teoria amb la pràctica, el pensament i la lluita, tant en l’àmbit polític com el cultural i el social, entre d’altres. També va tenir unes paraules en record d’en Lluís Maria Xirinacs, a qui Josi va titllar, igual que a en Jordi, de necessaris lluitadors del segle XXI.

A continuació, un militant de l’Assemblea d’Endavant ha llegit el manifest que, enguany, havíem redactat per a recordar la lluita d’en Jordi i la necessitat de continuar-la, sabent que sempre és a contracorrent d’aquells qui d’un temps ençà s’han venut a les poltrones del poder i de qui ens titlla, a nosaltres com a en Jordi i a tots els lluitadors i lluitadores polítiques, de “terroristes”.

Després, una militant de l’Assemblea va llegir dos poemes de Miquel Martí i Pol, “Aquesta remor que se sent...” i “Ara mateix”. A continuació, l’Assemblea d’Endavant i l’Assemblea de Joves de la Sagrera i Sant Andreu ‘La Trinxera’ han fet sengles ofrenes florals al monòlit en record del Jordi.

Finalment, l’acte es va tancar amb la cantada de l’himne de Catalunya, Els Segadors, tot convidant a la gent a trobar-nos en les lluites i, convidant a la gent a l’acte d’homenatge de l’any següent, en què es commemoraran els 30 anys de la caiguda en combat d’en Jordi Martínez de Foix i Llorenç.

Per saber-ne més:

1978 Jordi Martínez de Foix és enterrat al cementiri de Les Corts (Tal dia com avui)

Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid