Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Qui vigila els vigilants de Núria Pòrtulas?

Per Martí Estruch Axmacher.

Dilluns va fer tres mesos de la detenció de Núria Pòrtulas. Són gairebé cent dies allunyada dels seus, a més de set-cents quilòmetres de casa, reclosa a la presó castellana de Soto del Real. De què se l'acusa? De pertinença a banda armada. Quina? No se sap. Amb quines proves? (Publicat a Vilaweb 9.05.07)

09/05/2007 10:32 Hemeroteca
De moment, una llibreta blava, on hi havia apuntades adreces d'institucions públiques, i material divers de difusió anarquista. Avui, com abans, truquen de matinada. Avui, com abans, empresonen persones sense motius clars. Avui, a diferència d'abans, això ho fan governs que s'autoanomenen progressistes.

Els mossos d'esquadra van detenir Núria Pòrtulas i la van posar en mans de l'Audiència Nacional espanyola, que li va aplicar la llei antiterrorista. Tant el tribunal com la llei són reciclatges maldestres dels seus originals franquistes, producte de la mai prou lloada i modèlica transició. Les hemeroteques són plenes de declaracions de polítics d'ICV criticant-los. Era l'època en què encara eren dins el sistema. Ara que en són a fora i comanden políticament el Departament d'Interior de la Generalitat, es veu que és diferent.

Com a mínim, aquesta és la impressió que em va donar Joan Boada, secretari general del Departament, entrevistat dilluns per Mònica Terribas a 'La nit al dia'. Es va limitar a demanar paciència mentre avancen les diligències judicials i va acusar els familiars de Pòrtulas d'actuar 'amb certa esquizofrènia sobre aquest tema' (sic). El comentari em sembla d'especial mal gust tenint en compte que es tracta d'una malaltia i que el cas de Malgrat de Mar encara el tenim fresc a la memòria. Per cert: els cinc trets que va disparar aquell mosso formen part, segons Boada, d'una actuació molt professional i proporcionada.

Jo no sé si Núria Pòrtulas és una terrorista o no ho és. D'entrada, pel que se'n coneix, no m'ho sembla pas. Sí que tinc clar, en canvi, que l'Audiència Nacional ha demostrat un munt de vegades ser un tribunal d'excepció que s'utilitza per actuar contra la dissidència i que la llei antiterrorista se situa a l'extraradi de la democràcia. I em sembla trist que ara Iniciativa ho ignori, només perquè li han encomanat la direcció política de la policia.

També és trist de comprovar com la justícia i el pes de la llei s'aplica a gust de qui l'ostenta. El periodista gracienc David Fernàndez ho exposa a la perfecció en el seu excel·lent llibre 'Cròniques del 6 i altres retalls de la claveguera policial'. Fa un parell de setmanes, els mossos van detenir un neonazi, amb armes i sense llibreta. Uns dies abans, al Baix Llobregat, uns ultradretans amb vint-i-sis armes de foc i milers de bales. No els cerquin a Soto del Real: fa dies que són a casa seva.

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid