Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1992 Acte de cloenda a Ripollet de les Marxes per la Independència

1992 Acte de cloenda a Ripollet de les Marxes per la Independència, amb l'actuació de grups musicals com Brams i Negu Gorriak

25/07/1992 Tal dia com avui

Se celebra a Ripollet el concert de cloenda de la Marxa per la Independència amb la participació dels frups musicals Matamala, els Pets, els Brams i Negu Gorriak. Entre altres intervencions es llegeix un comunicat dels presos on afirmen: Nosaltres hem conegut físicament les clavegueres de l'Estat espanyol i us podem assegurar que no és un Estat de dret, és un Estat podrit. Hi assisteixen unes 4.000 persones.

Un vídeo gravat per Televisió de Ribes el 25 de juliol de 1992 al concert de les Marxes per la Independència celebrat a Ripollet, el dia que s'iniciaven les Olimpiades de Barcelona, va ser recuperat i difós a la xarxa per membres del COP-Compromís per Ripollet. En aquest vídeo es pot veure com Lluís M. Xirinacs parlava en nom de l'Assemblea d'Unitat Popular i criticava durament els fastos olímpics, les detencions d'independentistes i la pràctica de la tortura per part de la Guàrdia Civil. També ha preservat per a la memòria les actuacions dels Pets, Brams i Negu Gorriak en aquell concert.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid