Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1933 Crema de llibres per part dels nazis a diverses ciutats alemanyes

1933 Crema col.lectiva de llibres per part dels nazis a diverses ciutats alemanyes

10/05/1933 Tal dia com avui

A la ciutat alemanya de Berlín una placa a terra al mig de la plaça anomenada Bebelplatz, abans Opernplatz, commemora la crema de llibres que hi va tenir lloc el 10 de maig de 1933. Es coneix com la Buecherverbrennung (http://www.buecherverbrennung.de/); va tenir lloc a la majoria de ciutats importants d'Alemanya i s'hi van cremar els llibres dels autors considerats enemics del nacionalsocialisme i qualificats de “degenerats” per aquell règim. Hi van participar sobretot membres de les SA, els paramilitars nazis, entre els quals hi havia estudiants, que serien substituïts més tard per les temibles SS, però també civils exaltats emborratxats d'una ideologia que hauria de portar Europa a la tragèdia i amb aquesta el poble alemany. Avui la plaça és lloc de visita obligada de turistes que acudeixen a veure el Berlín renaixent. La nova capital alemanya mira amb afany de retrobar-se a si mateixa i de projectar-se en una Europa d'estats i de pobles atrafegats que no han tingut temps d'adonar-se del ressorgiment de la ciutat que ha estat la clau d'un segle de la seva història. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid