Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1917 Lenin retorna a Rússia des de Suïssa, on es trobava exiliat

1917 Lenin retorna a Rússia des de Suïssa, on es trobava exiliat

03/04/1917 Tal dia com avui

Quan el 3 d'abril Lenin retornà a Rússia des de Suïssa, fou benvingut per milers d'obrers i soldats a l'estació de Finlàndia de Petrograd. C'kheidze, president del Soviet de Petrograd, li donà la benvinguda amb aquestes paraules: Camarada Lenin, en nom del Soviet de Petrograd i de tota la revolució us donam la benvinguda a Rússia... Però creiem que la principal tasca de la democràcia revolucionària és ara la defensa de la revolució de totes les amenaces, externes i internes. Consideram que aquest objectiu no requereix la desunió, sinó estretar les files democràtiques. Esperam que us dedicau a aquests objectius amb nosaltres. Lenin com a resposta cridà per la continuació de la revolució ja que la revolució russa era part de la de revolució internacional, mundial. La reacció dels menxevics al discurs de Lenin fou extremadament hostil. Així, I. P. Goldenberg, un antic membre del Comitè Central bolxevic, declarava: Lenin es presenta ara com el candidat d'un tro europeu que ha estat vacant durant 30 anys – el tro de Bakunin! Les recents paraules de Lenin recoden part de les antigues i superaves veritats de l'anarquisme primitiu.

Per saber-ne més:

El Marxisme davant el mil·leni

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid