Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La manifestació històrica del 10-J, la notícia més llegida de la BBC

La manifestació més gran de la història dels Països Catalans no ha passat desapercebuda pel públic de la Gran Bretanya, que ha catapultat la notícia publicada a la pàgina web de la BBC al capdemunt del podi de notícies més llegides.


"Més d’un milió de persones van fer una marxa a Barcelona per exigir una major autonomia pel territori català", comença dient la notícia més llegida de la secció europea del web de la BBC, que recull el testimoni d'un català que afirma que "la manifestació és el principi de la independència que volem pel nostre país".

14/07/2010 16:19 Comunicació

 

A més, la notícia també destaca que la manifestació es va produir només un dia després que el Tribunal Constitucional (TC) espanyol fes públic el contingut de la sentència contra l'Estatut referendat pel poble de Catalunya.

La BBC també ressalta que la sentència hagi anul·lat el caràcter preferent del català i que prohibeixi reconèixer Catalunya com una nació, a més de retallar, entre altres, les competències judicials de la Generalitat.

Per altra banda, la notícia més llegida del portal de la cadena britànica subratlla els milers de banderes que es van poder veure a la marxa, així com les pancartes que deien "Som una nació".

L'ampli ressò que ha tingut la manifestació del 10-J als mitjans de comunicació d'arreu del món contrasta amb la cobertura que en van fer la majoria de mitjans espanyols. Quasi tots van quedar informativament encegats pel mundial de Sud-àfrica i van inundar les portades i les pàgines principals dels diaris amb aquest esdeveniment esportiu. Fins tot alguns diaris espanyols de Catalunya van vulnerar les fronteres de la secció esportiva situant el Mundial com a tema més important del dia.

Com a extrem de la manipulació informativa hi ha Intereconomía, que en comptes de destacar que un milió i mig de persones s'havien manifestat per la independència, va destacar que mig milió de catalans havien anat a la platja.

{youtube}3lHP8CZKXU4{/youtube}

 

Per saber-ne més:

10J: Tirem pel dret: Independència Països Catalans! 

[VÍDEO] Crònica audiovisual de la manifestació 

 
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid