Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars de catalans es manifesten arreu del món

Centenars de catalans i catalanes s'han manifestat aquest dissabte a les ciutats més importants del planeta per tal d'exigir el dret a decidir i mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut.

Les més multitudinàries s'han viscut als Estats Units, però també se n'han celebrat a París, Berlín, Brussel·les, Quebec o Londres, segons ha recollit l'Agència Catalana de Notícies (ACN), que ha cobert les convocatòries. Això fa patent un autèntic exercici d'autoorganització popular també de les ciutadanes que resideixen a l'estranger i que tenen com a tret comú la identitat catalana i la voluntat d'esdevenir un poble sobirà.

11/07/2010 04:58 Política
EUA

Els catalans residents als Estats Units han donat suport a la manifestació de Barcelona amb tres concentracions a Nova York, Washington i Los Angeles. La més nombrosa ha estat la de Nova York. Convocats pel Catalan Institute of America, mig centenar de persones s'han aplegat a l'hotel Roger Smith. L'organització ha llegit el manifest redactat per la North American Federation of Catalan Associations. A Washington, una trentena de persones han repartit fulls volants a la plaça Dupond Cercle. A Los Angeles, una quinzena de persones s'han concentrat davant el consolat espanyol per expressar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional. Una pantalla amb el senyal en directe de TV3 ha permès als assistents de l'acte de Nov York seguir els esdeveniments de Barcelona. A Washington, una trentena de persones s'han trobat sota la pluja al cèntric Dupond Cercle per repartir als ciutadans nord-americans fulls volants amb informació sobre la reivindicació catalana. Alguns dels assistents portaven senyeres i estelades. A Los Angeles, una vintena de persones s'han concentrat davant del consolat espanyol per fer sentir la seva protesta a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.
 
Quebec 

 

Una vintena de catalans s'han aplegat aquesta tarda a Mont-real, al Quebec, per donar suport a la manifestació en contra de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i en solidaritat amb la massiva manifestació de Barcelona. L'acte s'ha fet entre les quatre i les sis de la tarda hora local, davant l'estàtua de Louis-Hyppolite Lafontaine del Parc Lafontaine, un símbol al Quebec, convocats pel Casal català del Quebec. La presidenta del Casal ha llegit un manifest i ha recordat que la concentració simbòlica volia sumar-se als centenars de milers de persones que hores abans han mostrat a Barcelona el seu rebuig a la sentència del TC.

Londres

Unes 200 persones s'han manifestat aquest dissabte davant de l'ambaixada espanyola a Londres per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. La concentració de la comunitat catalana al Regne Unit ha aplegat residents a Londres i persones que eren al país britànic de vacances. El Casal català de Londres, que ha organitzat la concentració, ha valorat com un èxit la protesta. Sota el lema "Som una nació, nosaltres decidim" els catalans han llegit un comunicat amb què denuncien la sentència del TC i han exigit unitat als polítics catalans. Senyeres i estelades han onejat per primera vegada a la història davant l'ambaixada espanyola a Londres.

Berlín

Més d'un centenar de catalans residents a Berlín i, fins i tot, alguns alemanys que s'han volgut sumar espontàniament a la reivindicació s'han concentrat aquest dissabte al centre de Berlín. L'organització ha repartit fulls informatius en alemany i en català en els quals manifestaven el seu rebuig a la sentència del TC. La delegació de la Generalitat a Alemanya i el Casal Català de Berlín han donat suport a la concentració. La iniciativa ha estat organitzada per diversos grups de persones catalanes que viuen a la capital alemanya i que es van coordinar per Internet, després de contactar amb el Casal Català de Berlín.

Brussel·les

Desenes de ciutadans catalans s'han concentrat davant de la seu del Parlament Europeu de Brussel·les en defensa de l'autogovern i en resposta a la sentència del TC sobre l'Estatut. Tot i que la concentració no estava convocada per cap entitat, els catalans residents a Brussel·les s'han volgut sumar espontàniament a la manifestació del 10-J a Barcelona. Un comunicat expressava el rebuig a la sentència del TC i manifestava el seu suport a la manifestació del 10-J.

París

Una representació de catalans ha lliurat aquest dissabte a la seu de la delegació de la Generalitat a París un manifest de suport a la manifestació de Barcelona i de condemna a la sentència del Tribunal Constitucional. El document, elaborat pel Casal de Catalunya París, ha estat prèviament distribuït a una trentena de mitjans de comunicació francesos per tal de fer pedagogia i amplificar el ressò de la situació que travessa Catalunya després de la retallada del seu Estatut. Els membres del Casal han llegit el manifest en veu alta i l'han repartit entre els transeünts que passaven per davant de la seu del Govern, engalanada aquest dissabte amb nombroses banderes catalanes.

Per a saber-ne més:

Un milió i mig per la independència

EI: "No som aquí per cap Estatut. Som aquí per la llibertat dels Països Catalans!"

10J: Tirem pel dret: Independència Països Catalans!

Vídeos del 10-J

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid