Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de persones es manifesten a Donostia a favor de l'autodeterminació

Un dels crits més corejats al llarg del recorregut fou el d'independentzia. però també van sonar amb força els crits de "Presoak kalera, amnistia osoa" (Presos al carrer, amnistia també) i "Euskal presoak, Euskal Herrira" (Presos bascos al País Basc)

Més de deu mil persones es van manifestar ahir pels carrers de Donostia (Sant Sebastià) en defensa de la nació d'Euskal Herria, del dret d'autodeterminació i en solidaritat amb el poble català en la lluita per la independència. La marxa havia estat convocada per Eusko Alkartasuna, l'esquerra abertzale i Alternatiba, amb el suport del sindicat LAB i sota el lema "Nazioa gara. Autodeterminazioa"(Som una nació, autodeterminació)

11/07/2010 01:30 Internacional

manibascosA les 17:40 va començar a desplegar-se la pancarta amb el lema de la manifestació "Nazioa gara. Autodeterminazioa" (Som una nació, autodeterminació) portada per militants de les formacions convocants. Cares conegudes en l'àmbit dels seus partits però sense especial rellevància pública.

La marxa va concloure al Boulevard, on l'alcaldessa d'Hernani, Marian Beitialarrangoitia, d'ANV, i Juan José Agirrezabala, d'EA, van llegir un manifest en el qual denunciaven que l'Estat pretén "neutralitzar o assimilar la voluntat d'Euskal Herria i la nació catalana en una unitat indivisible espanyola". Van fer una crida a "tots els agents polítics, socials i sindicals a treballar per a teixir aliances, superar desconfiances i caminar en la mateixa adreça, des del respecte a cada identitat i als ritmes propis i diferenciats".

En opinió de les forces convocants, la manifestació d'ahir va ser "un pas més en el camí pel reconeixement nacional, per la sobirania d'Euskal Herria entesa com capacitat per a decidir el nostre futur sense hipoteques ni xantatges".  

 

Per saber-ne més:
 
 
 
10J: Manifestació multitudinària per la independència

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid