Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
[10J] "Aquesta manifestació pot representar l'inici de l'hegemonia política de l'independentisme"

El militant de la CUP de Mataró Juli Cuéllar assegura que la manifestació massiva del 10 de juliol a Barcelona "pot representar el punt i final dels defensors de l'Estatut i l'inici de l'hegemonia política de l'independentisme".
 

En un article al seu bloc, anima la ciutadania a acudir-hi "per deixar clar que l'Estatut ha mort i que ja hem començat a caminar cap a la independència". Sobre les entitats i partits polítics que hi aniran, Cuéllar admet que "serà una manifestació desigual", però per això amb més motiu s'hi ha d'anar perquè "amb el poble al carrer la victòria serà nostra".

03/07/2010 22:43 Política

Pel mataroní, "l'eixamplament i la maduresa" de l'independentisme "no passen per l'exclusivisme o els interessos de cap partit sinó per la capacitat organitzativa i de mobilització del poble". En aquest sentit, afirma que l'èxit de les consultes populars per la independència serà irreversible si es tradueixen "en l'articulació d'un moviment independentista de masses". La comissió organitzadora de la consulta a Mataró, per exemple, ja ha plantejat la seva continuïtat sota el nom de Mataró per la Independència.

Qui ho havia de dir vuit anys ençà?

El militant de la CUP recorda al seu article l'evolució del sentiment independentista des de la dècada passada arran del reportatge del programa Entre Línies que va emetre TV3 fa vuit anys sobre els joves independentistes, en el qual va participar Cuéllar.

Vuit anys després, l'independentisme és l'opció que ocupa la centralitat del debat polític i social, afirma, i afegeix que no és conseqüència directa de l'acció política de l'independentisme organitzat, "sinó del nefast procés de reforma de l'Estatut, que ha demostrat la inviabilitat de pluralisme o el federalisme dins d'Espanya". Malgrat la "feblesa" de les organitzacions, "l'indepedentisme bat rècords i, poc a poc, dia rere dia, ja està conformant una majoria social favorable a la creació d'un estat català".

 

{vimeo}12980553{/vimeo}

 

Per saber-ne més: 

El Principat brinda per la independència

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid