Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
10J: Tirem pel dret: Independència Països Catalans!

 

29/06/2010 23:53 Política

 

Milers de persones es manifesten a Donostia a favor de l'autodeterminació

Ja el tenim aquí  

L'Esquerra Independentista en massa es bolca en el bloc de la CUP pel 10-J 
 
Aina Barahona de la CUP: "el dia 10 viurem una manifestació clarament independentista" 
 
La COS es pregunta "Què s'inventaran ara els "regionalistes" i els "federalistes"?" 

 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 

La CAL qualifica d'inacceptable la sentència de l'Estatut

Estelada gegant i crits d'independència a la plaça del Mercadal de Reus

 

La CUP es referma en els seus principis per la Independència

Maulets: "Avui com ahir, cap estatut ens farà lliures!"

Conta la sentència, independència!

Amb la sentència, el català deixa de ser "preferent"  

El TC emet sentència gràcies a "la unitat indissoluble d'Espanya"

 

Concentracions arreu del principat per clamar: "Prou estatuts, ara independència!"

Centenars de persones s'han concentrat aquest dimarts al vespre a diferents poblacions del Principat per celebrar la mort de la via autonomista després que ahir el Tribunal Constitucional emetés sentència contra l'Estatut després de quatre anys.

Barcelona, Reus, Girona, Vic o Vilafranca del Penedès han acollit concentracions -espontànies, organitzades a través d'Internet- per brindar amb cava i manifestar que l'únic camí, ara més que mai, és la independència.

Barcelona

maniCentenars de persones s'ha concentrat, convocades per associacions i plataformes per expressar que la sentència contra l'Estatut només deixa un camí per a Catalunya, que és la independència. Els crits contra el govern espanyol, el Tribunal Constitucional, el tripartit i a favor de la independència dels Països Catalans han estat els més escoltats durant l'acte, que ha tingut un caire festiu i en el què ha participat des d'una coral a la Xarxa d'Establiments amb Consciència Nacional, que han proveït de cava als assistents.

L'acte volia deixar clar que la via estatutària està esgotada i que Catalunya només té un camí, que és el de la independència. A la protesta d'aquest dimarts s'hi han afegit associacions com ara Acta de Sobirania, 10Mil, Sobirana i Progrès, Sobirania i Justicia, Gent de la terra, el Cercle Català de Negocis, La Comissió de la Dignitat o la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs.

 

Girona

cupgironaLa CUP de Girona havia convocat una concentració a la plaça del Vi de Girona sota el lema "Aturem les imposicions: independència!", que ha tingut lloc de 8 a 9 del vespre. La protesta s'ha efectuat amb l'objectiu de manifestar que davant la sentència del TC contra l'Estatut "queda clar, un cop més i de manera definitiva, que la via autonòmica és un atzucac polític". Els concentrats han exigit respecte per al poble català i han reclamat l'exercici efectiu del dret a decidir, per iniciar un procés democràtic cap a la independència dels Països Catalans.

A partir de les vuit del vespre més de 100 persones s'han concentrat a la plaça del Vi per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional de l'Estatut i demanar la independència de forma unilateral als Països Catalans. A més, es va fer una acció simbòlica que va consistir en cremar alguns articles de la constitució, començant per l'article 8 que fa referència al paper que juguen les Forces Armades espanyoles en la salvaguarda de la unitat d'Espanya.

El portaveu de la CUP de Girona, Jordi Navarro, ha llegit el manifest on se sentencia la mort de l'autonomisme, es referma en els principis d'independència i socialisme pels Països Catalans i critica la falta de democràcia de les classes polítiques. A més, ha refermat la voluntat de la CUP d'esdevenir un instrument al servei de les classes populars.

També s'ha desplegat una pancarta on deia "INDEPENDÈNCIA" i l'acte ha estat acompanyat per un seguit de càntics com: "Ni França ni Espanya Països Catalans", "in-in-independència", "Que cremi, que cremi la constitució," etc. També va emplaçar els assistents a acudir a la manifestació del 10 de juliol. La protesta ha finalitzat amb la crema d'algunes de les pàgines de la constitució espanyola i el cant dels Segadors. 

Vic

vila

La CUP de Vic s'ha adherit a la convocatòria ciutadana d'un brindis per dir "Adéu  Espanya" a la plaça de la Catedral, aquest dimecres a les nou del vespre a la plaça de la Catedral. En aquest sentit, ha animat tota la ciutadania a participar-hi.

La formació considera que la sentència emesa ahir pel Tribunal Constitucional espanyol certifica la mort de l’autonomisme i no fa més que confirmar que la independència és l’única possibilitat que tenim els catalans de desenvolupar-nos lliurement com a poble. En conseqüència, la CUP es compromet a continuar treballant per aconseguir que existeixi una majoria als Països Catalans que digui sí a la independència en el marc d’una societat democràtica, plena en drets socials i igualitària.

 

Reus

A Reus (Baix p1090674Camp) hi ha hagut una concentració a la plaça del Mercadal que ha estat convocada de forma espontània, mitjançant, el correu electrònic i missatges de mòbil com a reacció davant la sentència del TC espanyol sobre l'estatut.

Just acabada de petar la traca final de la darrera Tronada de la Festa Major reusenca d'enguany, un grup de persones vinculades a l'Esquerra Independentista, han desplegat una estelada de grans dimensions i, espontàniament, tota la plaça ha cridat durant uns minuts "Independència!", segons informa Pobleviu.cat

També s'ha desplegat una pancarta, en la qual hi posava "Avui com ahir, l'Estatut no ens farà lliures!" i s'han onejat desenes d'estelades, així com també s'han vist banderes de les organitzacions Maulets i CUP. En acabar de cridar les consignes, la plaça a vessar ha arrencat a aplaudir, davant la passivitat de totes les autoritats municipals que participaven de la processó de Sant Pere.

Uns minuts abans de l'encesa de la Tronada, dos agents de paisà de la Guàrdia Urbana, una cinquena d'agents de gala de la Guàrdia Urbana i una cinquena d'agents dels Mossos d'Esquadra, han escorcollat a una quinzena de persones concentrades i han creat una barrera per separar-les del pas de les autoritats municipals. Un agent de paisà de la Guàrdia Urbana ha comentat a aquest grup que "tranquils, acabo de parlar amb l'Alcalde i us deix manifestar".
 
 
 
 
vilafrancaA Vilafranca del Penedès la CUP també ha organitzat una concentració que ha tingut lloc aquest dimarts a les vuit del vespre a la plaça de la Vila.
 
Una trentena de persones es van concentrar davant de l'Ajuntament com a reacció a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol. Durant la concentració es va desplegar una llarga pancarta on es podia llegir "Cap Estatut ens farà lliures, independència" i es van repartir uns fulletons volants amb la valoració de la CUP sobre aquest afer.
 
El regidor de la CUP Llorenç Casanova va fer una valoració de la sentència del Constitucional espanyol i del procés estatutari i va concloure que, com ja ve dient l'Esquerra Independentista des del principi d'aquest debat, els estatuts d'autonomia són una carreró sense sortida i l'autonomisme una via morta. En aquest sentit va manifestar: "No serà la Constitució, ni els Estatuts d'autonomia, ni les institucions que emanen dels ordenaments jurídics espanyol i francès qui dotarà de drets polítics el nostre país".
 
Per la CUP el que cal és "treballar fins a aconseguir que existeixi una majoria als Països Catalans que digui SÍ a la independència". Casanova va anunciar que la CUP, juntament amb altres partits, ha demanat la celebració d'un ple extraordinari per a rebutjar la sentència i per a convocara la població de Vilafranca del Penedès a assistir a la manifestació convocada pel proper dissabte 10 de juliol a Barcelona sota el lema " Som una nació, nosaltres decidim!" 
 
 
   
 
cmataroLa ciutadania de Mataró es manifestarà dijous, a les 18:30 hores davant l'Ajuntament de Mataró, sota el lema "Prou d'estatuts, Independència" i convocats per la CUP de Mataró i Maulets.
 
Per a la CUP de Mataró, "ara, després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol, podem afirmar que no ens vam equivocar. El cicle de l'Espanya de les Autonomies s'ha exhaurit i l'Estatut ja és lletra morta".
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid