Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentracions per la Independència a Girona i Mataró

Avui a les 20h a la plaça del Vi de Girona, sota el lema "Aturem les imposicions, el poble català té la paraula: Independència", convoca la CUP de Girona. Dijous, a les 18:45h davant l'Ajuntament de Mataró, sota el lema "Prou d'estatuts, Independència", convoca la CUP de Mataró i Maulets.
 
Per a la CUP de Mataró,  "ara, després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol, podem afirmar que no ens vam equivocar. El cicle de l'Espanya de les Autonomies s'ha exhaurit i l'Estatut ja és lletra morta".
 

29/06/2010 02:38 Política

 

L’ESTATUT HA MORT. PROU D’ESTATUTS, INDEPENDÈNCIA!
 
Dilluns 28 de juny de 2008 el Tribunal Constitucional espanyol apel·lant a la 'indissoluble unitat d'Espanya' ha dictat sentència sobre l'Estatut de la Comunitat Autònoma de Catalunya, retallant-lo de forma definitiva.
 
Des del 2006 la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i el conjunt de l'esquerra independentista ja vam dir NO a l'Estatut. Vam dir NO perquè aquell text, que alguns ens van vendre com a nou, representava la negació dels Països Catalans i, sobretot, perquè no reconeixia dos elements bàsics pel nostre futur col·lectiu com són la sobirania política i financera.
 
Ara, després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol, podem afirmar que no ens vam equivocar. El cicle de l'Espanya de les Autonomies s'ha exhaurit i l'Estatut ja és lletra morta.
 
Els catalans i les catalanes som considerats ciutadans de segona de l'Estat espanyol, perquè la Constitució espanyola de 1978 i els ulteriors desplegaments legislatius es fonamenten en la desigualtat, l'espoli, la desconfiança i el menyspreu de la Nació catalana. El fracàs de l'encaix proposat per l'Estatut, demostra que a l'Estat espanyol no hi pot haver bilateralitat, subsidarietat o federalisme, perquè l'espanyolisme imperant només ens contempla com a una simple província.
 
Després de tres dècades d'experiència autonòmica i davant l'actual context de crisi econòmica, necessitem dotar-nos de les eines polítiques d'un estat propi. Per això ha arribat l'hora de dir prou als estatuts i a aquells que es creuen amb el dret de decidir per sobre de la voluntat del poble català.
 
Per tot plegat, la CUP fa una crida a la resta de forces del catalanisme per fer una unitat estratègica per la independència. I, alhora, crida a la mobilització a tota la ciutadania per tal d'exigir als nostres representants electes que facin un acte de sobirania donant suport explícit a la convocatòria d'un Referèndum Nacional sobre la Independència.
 
Assemblea de la CUP de Mataró
 
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid