Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La tercera onada de consultes sobre la independència assoleix el 20,2% de participació

El 92,7% va votar per la Independència i en contra ho va fer, el 4,7%. Els vots nuls van ser el 2,3% i els blancs, el 0,3%.
El municipi que va assolir més participació fou el de Prats i Sansor a la Cerdanaya amb el 100% del padró i el que menys, el de Mollet al Vallès Oriental amb el 7,42%. A la zona baixa baixa de participació cal remarcar els municipis de Montcada i Reixac i Lleida a la zona baixa de participació, amb un 7,84% i un 8,21%, respectivament. I a la zona alta de participació hi trobem Vallcebre, amb un 68,16%, l'Argentera, amb un 66,93%, i Vilaür, amb un 63,41%.

26/04/2010 04:02 Política
El Priorat duplica la participació catalana. La participació dels 8 municipis de la comarca que ahir van organitzar consultes sobre la independència va ser de 47,5% 
 
Fins a 3.415 persones es van mobilitzar a les sis localitats del Berguedà que ahir havien convocat les consultes, una xifra que representa un 30,8% del cens de majors de 16 anys. L'índex de participació va ser especialment notori a municipis petits com ara Vallcebre, on el 68% de les persones amb dret a vot van passar per les urnes. Guardiola de Berguedà el 38,2% i Avià amb  el 36,2% també van superar amb escreix la mitjana catalana.
 
Els municipis de la Conca de Barberà també van superar el 30%. Blancafort arriba al 45,3% de participació, Vimbodí i Poblet, al 35%, i Santa Coloma de Queralt, al 32%.
 
Olot amb 26,5% i Valls amb un 26,3% encapçalen les capitals de comarques que més partcipació van tenir. Per sobre del 20%, també hi ha les capitals decomarca, com Balaguer, Girona, Igualada i Sort. Per sota del 20 van estar Cervera, Figueres, Granollers, Manresa, Mollerussa, Seu d'Urgell i Tremp.
 
La CUP de Lleida va emetre un comunicat reclamant la dimissió del regidor de Participació de l'Ajuntament, Joan Gómez
 
Resulta que les meses electorals es van trobar sense accés a la xarxa pública d'internet de la Paeria als 7 centres cívics cedits per l'Ajuntament per a la votació. Van demanar a l'Ajuntament la possibilitat de connectar-se directament a la xarxa de cable dels centres, però no ho van poder fer. Al cap d'unes hores funcionant en aquestes seus com si es tractés de vot anticipat, finalment a mig matí ho van solucionar amb connexions privades d'internet. Però el malestar dels organitzadors amb l'actitud de la Paeria va durar la resta de la jornada. A la tarda, la CUP de Lleida va emetre un comunicat reclamant la dimissió del regidor de Participació de l'Ajuntament, Joan Gómez.

L'episodi es va tancar al vespre amb l'alcalde, Àngel Ros, defensant l'actuació del regidor i recordant als organitzadors que només s'havia acordat cedir l'espai dels centres cívics en aquells barris on els organitzadors no tenien seu, però que res més. «Amb la cessió dels espais la Paeria ja ha donat més suport del que tocava a unes consultes que no van rebre el recolzament del ple», va dir.

 

Sant Just Decideix acusa Montilla de temer les urnes

El portaveu de Sant Just Decideix, Roger Cònsul, ha lamentat que el president de la Generalitat i veí d'aquesta ciutat del Baix Llobregat, José Montilla, no hagi participat en la consulta sobre la independència. Tampoc ho ha fet l'alcalde de la ciutat, Josep Perpinyà, també del PSC. 'La no-resposta del PSC ha estat un menyspreu cap a les consultes', ha lamentat Cònsul, que ha afegit que 'tenen por a les urnes' i que 'no accepten la democràcia quan no passa pel seu sedàs'. També ha qualificat de 'flac' el 'sentit democràtic' d'ambdós polítics. A Sant Just s'ha registrat una participació del 19,77% del cens.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid