Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració contra l'especulació urbanística davant del Palau de la Generalitat valenciana

Avui a les 19h., la Plataforma Salvem Catarroja ha convocat un acte de protesta contra l'especulació urbanística a la plaça Manises de València, on se situa el Palau de la Generalitat. Amb aquesta iniciativa volen posar l'accent en el fet que no s'han investigat els fets que van dur a l'enderrocament d'un edifici protegit situat en el terreny que ocuparà la macrourbanización Nou Mil·lenni. Des del col·lectiu han insistit que, a pesar d'haver transcorregut ja dos anys des que es va derrocar il·legalment una masia del segle XVIII en terreny on es preveu construir aquesta urbanització de més de 13.000 habitatges, encara no s'han investigat els fets. Segons, el organitzadors de la protesta, serà un acte xicotet i curtet, simbòlic.

16/10/2009 01:11 Territori
La masia de l'Hort dels Mestres, que data del segle XVIII i era una de les més valuoses del patrimoni rural de Catarroja. Ara fa dos anys, de la nit al dia va restar endorrocada. Segons van denunciar veïns i propietaris d'altres masies properes -totes elles en l'entorn del projecto Nou Mil.lenni-, els enderrocs s'amuntonaven al costat de les ruïnes de la casona «perfectament separats per materials».
 
Aquesta masia, juntament amb la resta de construccions similars de la zona, anaven a ser declarades en breu Bé d'Interès Cultural (BIC) per la Conselleria de Cultura, el que significa atorgar-los la més alta protecció que permet la legislació valenciana. Precisament aquest va ser un dels principals condicionaments que la Generalitat Valenciana va posar a l'Ajuntament de Catarroja per a aprovar la polèmica macrourbanización Nou Mil.lenni, on es van a aixecar torres d'edificis que albergaran 12.000 habitatges.
 
Per això, alguns residents de l'entorn van considerar «molt sospitosa» la demolició.. El regidor socialista, Wilson Ferrús va titllar el cas de «atemptat contra el patrimoni» i va indicar tramitaria sengles denúncies a l'ajuntament i la conselleria per a exigir que s'investiguès l'autoria dels fets, a més d'instar a l'alcalde a denunciar l'assumpte en la Guàrdia Civil.
 
Ferrús va lamentar en el seu moment que «el patrimoni de Catarroja ho destruïxen sempre amb nocturnidad i traïdoria, en una setmana de ponts i de tempestes» . L'edil va opinar que «possiblement si ara és gairebé un solar, pensen que poden edificar» . Xirivella diu que «serà per la pluja» L'alcalde de Catarroja, el popular Francisco Xirivella va assegurar, en el seu moment, que no tenir «ni idea» de la destrucció de la masia i va restar importància al fet perquè «estava gairebé en ruïnes i qualsevol dia s'anava a caure» .Quant a les causes, Xirivella va especular sobre la tempesta i el mal temps. «No m'estranyaria que hagi estat cosa de les pluges i el vent perquè realment estava molt mal. Serà cosa de les pluges» , va dir.
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid