Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La comissió taurina d'Algemesí, el PP i el PSPV units per evitar la supressió de les jonegades

"ens acosten a un període neo-feixista"
Ahir a darrera hora, la Plataforma Iniciativa Animalista va emetre un dur comunicat on es denuncia la comissió taurina d'Algemesí per haver decidit  amb quinze vots a favor, set en contra i quatre abstencions, mantenir les jonegades fins a la mort en la setmana taurina. També es denuncia la unió dels partits PP i el PSPV per evitar la supressió  jonegades.

31/07/2008 02:44 Política

 

Nota de premsa 

Avui és sens dubte un dia trist. Trist, per allò que recullen els diaris amb mes difusió de València en les seues edicions d’ avui. Trist perquè més enllà de la notícia en si, l'escala de valors que representen els seus protagonistes (la comissió taurina d'Algemesí i els partits PP i PSPV),  ens acosten a un període neo-feixista, intentant a més que acceptem que això és la democràcia.

Segons ens informa el diari Levante-EMV, els membres de la comissió taurina d'Algemesí han decidit amb quinze vots a favor, set en contra i quatre abstencions, mantindre les jonegades fins a la mort en la setmana taurina. És això la democràcia? Es pot posar a votació la tortura i la mort de éssers vius?

El Sr. Leo Talens, ens informa també del bon treball realitzat per la comissió taurina, de la qual és president,  ja que com ells tenen delegat el dret a decidir, al fer-ho compleixen amb la seua responsabilitat.  Caldrà recordar-li  Sr. Talens, que la comissió encarregada pel règim nazi també decidia davall la seua responsabilitat l'extermini de milions de éssers vius? També era un bon treball? Si Sr. Talens, ens avancem a la seua hipòcrita diferenciació entre uns éssers vius i altres: Tots els animals vius, humans o no humans, senten i pateixen. En aquest cas ni podem ni volem fer distincions.

Per la seua banda el diari Las Provincias, ens informa que el PP i el PSPV d'Algemesí s'uneixen per a evitar la supressió de les jonegades. “La passió pels bous a Algemesí sobrepassa les barreres de la seua popular plaça desmuntable. De fet, ha sigut capaç d'unir a dos partits antagònics, PP i PSPV, en el seu "respecte per la tradició" dels festejos taurins de la localitat”. Diu el sr Gregori del PSOE que “en cap moment s’ha donat tal grau de violència en les jonegades”, desmentint que es torture als animals en aquestos actes vergonyosos. Aquesta Plataforma disposa de les imatges que demostren el contrari.

En aquest cas coincideix el manifest càlcul i la covardia política, expressada tant per l'alcalde Sr. García Munt, rentant-se les mans i delegant la decisió en la comissió taurina, com per l'edil del PSPV Sr. Emili Gregori, emparant-se ambdós en la suposada tradició.

És necessari que repassem que en la tradició humana ha existit el canibalisme?

És necessari Sr. Gregori, que li recordem que el seu partit està declarant un dia si i un altre també la guerra a la violència de gènere, una altra tradició molt estesa? És necessari Srs. Talens, Munt i Gregori, que els recordem que hi ha altres tradicions molt esteses com l'ablació, la pena de mort, o el recurs a la violència i que cap d'elles ens pareixen democràtiques, encara que els seus defensors es refugien en la covard hipocresia de la tradició?

Voldríem recordar-los, que està demostrat per la neurociència, que l'exposició a la violència dóna lloc a la violència per imitació. Són conscients vostés. i tots els que defenen les jonegades i la resta d'espectacles taurins, que estan promocionant la violència entre la joventut? Són vostés. dels que es sorprenen davant de qualsevol acte violent i clamen al cel per que no entenen com s'engendra la violència?

No confiem en un canvi de postura de les persones implicades; l'obcecació sol formar part de la forma de ser d'aquells que confonen qualsevol forma de govern amb el poder absolut sobre vides i hisendes, però exigim que almenys els partits a què representen prenguen mesures i les prenguen ja.

Les direccions del PP i del PSPV, tenen l'obligació d'exposar davant de  l'opinió pública la seua posició.

Nosaltres restarem atents a la mateixa i els recordarem en aquesta situació i en altres, el seu encert o la seua responsabilitat.

Plataforma Iniciativa Animalista

 

 

Mobilització en contra de les jonegades d'Algemesí.  València 30.07.08. Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid