Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vidal qualifica "vergonyós" el pacte constitucional entre el feixisme, regionalistes i l'esquerra

Vidal qualifica "vergonyós" el pacte constitucional entre el feixisme, regionalistes i l'esquerra A la presa de possessió del càrrec de regidor de la CUP de Reus a l'Ajuntament, David Vidal va qualificar  de vergonyós el pacte constitucional entre el feixisme, el regionalisme i uns partits polítics que traïcionaren els principis i els valors de l’esquerra, deixant-ho tot “atado y bien atado”. (veure el vídeo)
 
També va dir que a partir d'ara, "Els reusencs i reusenques que creuen en la llibertat nacional i en la justícia social a la ciutat, tenen en la CUP el seu únic referent institucional. I, des de la CUP, no volem defugir d’aquesta responsabilitat"

14/06/2011 10:18 Política

El candidat de la llista més votada, Carles Pellicer, i el candidat de la CUP, David Vidal,  es van presentatra l'elecció per ser el futur batlle de la ciutat.

Pellicer va aconseguir el suport de 18 regidors electes (CiU, PP i AraReus), David Vidal només ha obtingut el seu vot i els socialistes finalment han votat en blanc. Per majoria absoluta, el convergent Pellicer va recollir la vara que l'oficialitza com a alcalde de Reus. És la legislatura que l'alcalde té un suport més gran per part dels regidors del consistori, fins i tot, ponderant el nombre de regidors que hi havia abans del 2007, que només eren 25.

Parlament de David Vidal, regidor de la CUP de Reus a l'Ajuntament

El 12 d’abril de 1931, la ciutat de Reus celebrava unes eleccions municipals, en que una candidatura recentment creada arreu del Principat que aglutinava diferents sectors de les classes populars catalanes, aconseguia una àmplia victòria que es traduiria dos dies després en la proclamació de la República Catalana. S’iniciava així una nova etapa d’esperança i il•lusió que posava fi a la dictadura reaccionària i a la monarquia borbònica i que representava l’inici d’una democratització de la política i la societat i la recuperació dels drets nacionals del nostre poble.


El 22 de març de 2011, 1931 persones van dipositar la seva il•lusió i la seva confiança en la Candidatura d’Unitat Popular. La CUP. Una candidatura que igual que l’Esquerra de 1931, aglutina treballadors i treballadores reusenques que tenen per objectiu iniciar una nova etapa històrica que trenqui amb els 300 anys d’ocupació de la monarquia espanyola i amb un sistema polític representatiu, que en ple segle XXI, pateix de fortes limitacions democràtiques.


Així ho demostren els centenars de reusencs i reusenques que no van poder votar perquè no tenen reconegut aquest dret per la legislació espanyola. Així ho han posat de manifest les desenes de reusencs i reusenques que han passat aquestes darreres setmanes acampades a la plaça del Mercadal. I, així ho demostra, el fet que fa uns minuts m’he vist obligat a prometre per imperatiu legal la Constitució espanyola.


Una promesa que no tinc cap mena d’intenció de complir, sinó que la meva militància política, inclosa la meva tasca com a regidor d’aquest Ajuntament tal i com ho va aprovar la nostra assemblea, anirà encaminada a combatre la manca de llibertats i de drets que aquesta Constitució perpetuà, mitjançant un pacte vergonyós entre el feixisme, el regionalisme i uns partits polítics que traïcionaren els principis i els valors de l’esquerra, deixant-ho tot “atado y bien atado”.


La il•lusió en un nou projecte de transició democràtica real que inclogui el conjunt dels Països Catalans, esclatà el passat 22 de maig amb l’entrada de la Candidatura d’Unitat Popular al Consistori. Per primer cop, després de molts anys de lluita al carrer, l’Esquerra Independentista tindrà veu en la institució que representa la ciutadania de Reus. Però, de nou, la realitat ens demostra que aquest camí serà llarg i ple d’obstacles i que l’horitzó encara és molt lluny.


El pacte de formació del govern que regirà el Consistori en els propers quatre anys, així com una majoria de regidors i regidores de partits de dreta al plenari, ho presagien. Si bé després de més de trenta anys, part de la ciutadania ha apostat per un necessari canvi de govern que airegés aquestes estances, la correlació de forces actual és més que desfavorable des d’un anàlisi independentista i socialista.
Per una banda, la nostra presència al Saló de Plens no sols ha de servir per desenvolupar el programa electoral que 1931 reusencs i reusenques han votat a les urnes, sinó que també ens veiem amb l’obligació d’atendre aquells milers de conciutadanes que no apostaren per naltros, però que les seves opcions electorals no han obtingut representació.
És per això, que el nostre repte és molt major i té molta més transcendència que fa unes setmanes. Els reusencs i reusenques que creuen en la llibertat nacional i en la justícia social a la ciutat, tenen en la CUP el seu únic referent institucional. I, des de la CUP, no volem defugir d’aquesta responsabilitat.


Ans al contrari, estem disposats i disposades a treballar perquè els valors i les idees que aquestes persones defensen, es vegin reflectides en la nostra tasca diària. I, des d’aquí, volem aprofitar per convidar-les a totes elles, a participar a la CUP, perquè des d’aquest únic altaveu del que disposem, s’amplifiqui el màxim possible i puguem plantejar des d’aquesta cadira el màxim de propostes possibles en defensa dels interessos dels i les treballadores .


Per altra banda, un cop més el regionalisme no dubte en cap moment, en pactar amb la dreta espanyolista per aconseguir la majoria en una institució. I, ho fa, mentre al País Valencià i a les Illes, aquest partit està duent a terme una política de genocidi cultural vers el nostre poble i, mentre, està defenestrant les polítiques socials i augmentant el dèficit fiscal que els Països Catalans pateixen respecte de l’Estat.


Des d’aquí volem mostrar la nostra preocupació i el nostre rebuig a aquest pacte de govern que posa en perill les nostres limitades conquestes democràtiques com a poble treballador en les darreres dècades. I, que es pot agreujar, mentre Convergència i Unió continuï la seva política de “peix al cove” hipotecant el nostre futur, tant a escala local, autonòmica i estatal, al nacionalisme jacobí més ranci i als interessos oligàrquics i neoliberals.
L’oportunitat històrica d’un canvi de govern a la nostra ciutat que representi un projecte alliberador i al servei de les classes populars, malauradament, encara haurà d’esperar. Però, des de la CUP, ens comprometem a treballar des d’avui mateix en aquesta direcció.
És per aquest motiu, que avui la CUP no ha donat suport a cap de les persones que es proposen per governar aquest Ajuntament en els propers quatre anys. I, que tal i com ja vam aprovar en assemblea, el nostre vot d’investidura ha estat per la pròpia Candidatura d’Unitat Popular.


El nostre compromís en defensar i desenvolupar el programa electoral que més d’un centenar de persones redactàrem en els darrers mesos i el nostre compromís amb el projecte històric que defensa als treballadors i les treballadores reusenques, així ens hi obliga.
Des de la CUP treballarem per construir una oposició crítica, contundent i constructiva a l’Ajuntament. Que denuncií les falses dreceres per fer front a la situació de crisi que vivim. Perquè la sortida a aquesta preocupant situació no passa per salvar els mobles als i les que ens han portat a la crisi, sinó per donar suport a les classes més populars.


Una oposició que denuncií els projectes de fals progrés que no fan més que agreujar el nostre benestar i hipotecar el nostre territori. Que denuncií la demagògia i el populisme que vol enfrontar a les ciutadanes i ciutadans entre nosaltres mateixos. Que denuncií la manca de transparència i de participació en la presa de decisions públiques. Que denuncií la involució dels nostres drets com a poble i els atacs a la nostra llengua i la nostra cultura comuna.


I no ho farem pas només des del Consistori. Ho continuarem fent –com hem fet sempre- des del carrer. Construint un poder popular des de la bases, que permeti, quan la correlació de forces sigui favorable, iniciar un procés realment democràtic que faci de la ciutadania l’autèntica protagonista de les decisions que ens afecten a tots i totes.


En resum i, per acabar, des de la CUP ens oferim a la ciutadania i a la resta de forces polítiques aquí representades, a treballar plegades, per avançar cap a aquest horitzó. Per portar a la pràctica totes aquelles propostes que recull el nostre programa electoral. I, totes aquelles propostes noves que puguem treballar plegades per avançar en aquesta direcció.


I, ho comencem fent avui mateix, denunciant el marc constitucional que molts de nosaltres vivim com una imposició de les elits econòmiques i d’una nació aliena. Ho fem, amb una declaració de principis coherent i irrenunciable. I, ho fem, erigint-nos com un partit que durant aquests quatre anys es dedicarà a fer una oposició ferma i a plantejar polítiques que representin una autèntica alternativa al servei dels interessos dels i les ciutadanes reusenques.


Des de la CUP creiem que la política no és una professió, sinó que és un dret irrenunciable de tot i tota ciutadana. I, que com deia Joan Fuster, “tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”. Així doncs, des de la CUP comencem avui un camí llarg però sense pauses, que ens porti a construir un nou model de ciutat i de país que compti amb el suport de la majoria de la ciutadania. I, que permeti situar de nou a la ciutat de Reus, en l’avantguarda alliberadora que històricament l’ha forjada.


És per això, que no voldríem acabar la intervenció d’avui, sense fer esment de totes aquells reusencs i reusenques que en els darrers segles han donat la seva vida i el seu esforç incansable per mantenir viva aquesta flama de l’esperança, que no és més –ni menys- que la base a partir de la qual els reusencs i les reusenques del segle XXI podrem acomplir la consecució d’aquest projecte històric.
Visca Reus! Visca els Països Catalans lliures i socialistes!

Per saber-ne més:

Carles Pellicer és nomenat alcalde i trenca amb un govern socialista de més de 32 anys a Reus

La CUP de Reus, a banda de la feina institucional mantindrà també el treball al carrer amb el veïnat 

La CUP de Reus irromp a l'Ajuntament amb un regidor

Totes les notícies sobre el 22-M

 

La veu de la Unitat Popular: entrevistes als alcaldables de la CUP

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid