Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Farem una oposició seriosa, responsable, constructiva i d’acord als nostres principis ideològics"

Aquest dissabte es va celebrar la sessió constitutiva del nou ajuntament de Vic, en el qual van prendre possessió del càrrec les dues regidores de la CUP, Georgina Rieradevall i Laia Jurado.
 
Georgina Rieradevall va remarcar el el seu dicurs que "Malgrat esdevenir la tercera força, entenem que la formació política més votada és la que ha de governar i el nostre lloc és estar a l’oposició per fer control de govern. Farem una oposició seriosa, responsable, constructiva i d’acord als nostres principis ideològics"

13/06/2011 19:17 Política

 

El discurs de la CUP en aquest ple va ser el següent:
 
Fa uns minuts ens hem vist obligades a prometre la Constitució Espanyola. Ho hem promès per imperatiu legal per a evidenciar que aquesta promesa només era per a poder complir un tràmit preceptiu a l'hora de prendre possessió de la nostra condició de regidores.

Per si no ha quedat prou clar, ara, a l'hora d'adreçar les nostres primeres paraules a la sessió constitutiva, manifestem que no només no tenim cap intenció de complir aquesta promesa, sinó que la nostra militància política, inclosa la tasca com a regidores d'aquest ajuntament, sempre ha anat i seguirà anant encaminada a combatre la manca de llibertats que la Constitució Espanyola perpetua. Precisament, la nostra postura és congruent amb la moció aprovada en el Ple del 7 de juliol de 2010, segons la qual l’Ajuntament de Vic es va declarar moralment exclòs de la Constitució Espanyola.

Obligar els càrrecs electes a prometre fidelitat i acatament a lleis que van en contra dels seus principis ideològics, i els dels seus votants, és una mostra de la manca de qualitat democràtica d'un règim polític que sovint vol presentar-se al món com a exemple d'allò que no és: un estat plenament democràtic.

En els cas dels regidors i regidores de la CUP, la nostra obligació és lluitar per uns Països Catalans nacionalment independents i socialment justos. Això, ara i aquí, en aquest ajuntament de Vic, vol dir comprometre'ns a defensar el programa polític amb el què ens vam presentar a les eleccions i pel qual ens van votar 1626 vigatans i vigatanes, 450 persones més que en la darrera legislatura. Malgrat esdevenir la tercera força, entenem que la formació política més votada és la que ha de governar i el nostre lloc és estar a l’oposició per fer control de govern. Farem una oposició seriosa, responsable, constructiva i d’acord als nostres principis ideològics.

És als ciutadans i ciutadanes de Vic, als que prometem, no per imperatiu legal sinó per voluntat pròpia, treballar per la ciutat. És un honor poder defensar i ser la veu dels vigatans i vigatanes a l’Ajuntament. Per això, des de la CUP ens comprometem a treballar per un model de ciutat cohesionat, basat en la plena democratització de la vida social, política i econòmica i en la defensa del territori, la llengua, la cultura i la identitat nacional.
Vic, a 11 de juny de 2011.
 
Foto extreta d'Osona.com (Adrià Costa)
 
Per saber-ne més:

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid