Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Santa Maria de Palautordera ofereixen els dos escons al veïnat

fenossneJordi Pueyo, regidor i portaveu de la CUP de Santa Maria de Palautordera a l'Ajuntament va manifestar en el seu discurs de constitució del consistori que "aquestes 2 cadires que ara ocupem, volem que us les feu vostres, aquí dins serem la vostra veu".
 
També va fer un toc d'alerta sobre el fet que més del 50% de l’electorat hagi volgut manifestar el seu descontent optant per no votar cap de les forces polítiques que els podien representar. i és que "les mostres d’indignació que manifesta la societat catalana està directament relacionada amb la manca de mecanismes de participació ciutadana directa" va remarcar Pueyo

13/06/2011 09:55 Drets i Llibertats

Aquesta és l’exposició que ha fet Jordi Pueyo durant el torn de paraules de portaveus en nom de la CUP:

Primer de tot vull agrair sincerament a les 495 persones que ens han donat suport amb el seu vot de confiança. Vull fer també una menció a l’assemblea de la CUP, a les persones que han integrat les diverses comissions i a totes aquelles que han col·laborat durant la campanya ja que sense el seu treball aquests resultats no haurien estat possibles i nosaltres no seríem avui aquí.Fa uns minuts he hagut de prometre la constitució espanyola i ho he fet per imperatiu legal per que no en comparteixo la ideologia política en que es fonamenta. La constitució instaura un règim continuador del franquisme, del “atado y bien atado” que situa al capdavant de l’Estat una monarquia hereditària.      

És una llei suprema envellida, que només va tenir l’oportunitat de votar qui té més de 51 anys, reglament que restringeix i canalitza la participació ciutadana a través d’institucions purament representatives, òrgans desbordats que atorguen la potestat de prendre decisions exclusivament a uns quants,   un text legal que institucionalitza com a sistema l’economia de mercat, i com a model un capitalisme salvatge que provoca crisis cícliques, exclusió i misèria i que no garanteix el benestar col·lectiu, ni drets bàsics com l’habitatge i el treball. Una constitució que obstaculitza les opcions d’aprofundiment democràtic i de progrés social i cultural i que limita les aspiracions de llibertat, d’autodeterminació i de reconeixement internacional del poble català. Una constitució militarista que legitima la violència com a mecanisme de defensa de la unitat de l’estat. Un text legal que es situa pel damunt de la voluntat del poble, més enllà de la sobirania popular, que ens diuen que és immutable... però cada cop som més les persones que lluitem per construir un nou marc legal.

Cal que totes i tots els qui som aquí presents reflexionem profundament i ens demanem quin ha estat el motiu que ha fet que més del 50% de l’electorat hagi volgut manifestar el seu descontent optant per no votar cap de les forces polítiques que els podien representar. Quedar-se a casa, votar en blanc o nul o votar per una força política que ha promès no ocupar el seient, és més que comprensible  en un moment de desafecció, de rebuig i de menyspreu a la classe política com aquest. Cal que siguem conscients que entre totes les formacions que som assegudes en aquesta estrada sumem només el suport del 48% de la població amb dret a vot.


Tenim el convenciment que una de les raons de les mostres d’indignació que manifesta la societat catalana està directament relacionada amb la manca de mecanismes de participació ciutadana directa i vinculant en una societat tecnològica que permet sistemes d’informació, d’expressió  i consulta dinàmics, segurs, econòmics i eficients. Perquè sense informació, sense participació no hi ha democràcia. Creiem que cal impulsar  mecanismes que descentralitzin el poder i l’apropin a les palauenques i els palauencs. Instruments de participació que atorguin la veu al poble, a través de col·loquis, debats, comissions, coordinadores, consultes populars i referèndums. Palau ja ha demostrat les ganes de treballar, d’opinar i de dir la seva i el que ha obtingut fins ara per part dels governs municipals en el millor dels casos ha estat indiferència. Reclamarem que la informació sigui accessible i pública, que el poble conegui tot allò que ens afecta. Farem el possible per democratitzar les instàncies de presa de decisions, impulsant la participació directa.


Per governar un Ajuntament només cal una majoria simple, si no es presenta cap altra opció de govern, i aquest ha estat el cas a Palau. Nosaltres ja vam dir en campanya, que no ens casaríem amb ningú i així ho hem complert. Cap moviment tampoc ha indicat que fos probable una coalició entre les restants forces que impedís a CIU obtenir l’alcaldia. Per tant, per governar CIU en tenia prou amb les seves 5 regidories i amb voluntat, ganes i capacitat de diàleg per tirar endavant l’Ajuntament, per arribar a acords. Així dons un govern en minoria simple hauria estat possible, com ho és a d’altres pobles i a d’altres institucions del país. Aquesta hauria pogut ser dons una oportunitat per un debat obert, per a la negociació continuada, per escoltar idees i per impulsar propostes col·lectives.
Aquest pacte que avui es forja, aquesta nova majoria absoluta entre forces aparentment antagòniques, només fa que incrementar la desafecció i el rebuig del que abans us parlava; ja que aquest sistema polític, malauradament, no permet corregir desenganys, ni desafeccions amb referèndums revocatoris.      Aquest pacte allunya més encara el poble de la política dels partits i de les institucions i separa abismalment a la CUP de les formacions polítiques convencionals. No en volem tenir res a veure amb la política del mercadeig, per a nosaltres els principis, els valors són quelcom més que un element de propaganda per obtenir un grapat de vots, són molt més que un instrument personalista per assolir una porció de poder. Per nosaltres els valors, les idees són un compromís que ens vincula directament amb el poble i especialment amb el nostre electorat.


Canviar les dinàmiques no serà pas tasca fàcil, per això canviar la manera de fer política a Palau és el nostre repte a més del nostre compromís. El que volem és transformar l’Ajuntament per forjar una societat amb capacitat de participar activament en tots els afers que ens afecten, una societat que sigui escoltada i que tingui el dret i tots els instruments necessaris per a decidir. 
Des de la CUP no abandonarem els nostres objectius, no perdrem el nostre horitzó... volem construir una societat justa i igualitària, lliure i participativa, fraternal i solidària, volem fer de la cultura un valor fonamental i un instrument de diàleg, integració i comunicació, volem més i millor democràcia. Volem  preservar Palau com un poble de dimensions humanes, no volem l'abocador i sí menys generació de residus, volem més transport públic, millors carrils bici i no volem noves carreteres, volem viure en equilibri i respecte  amb l'entorn, amb el medi ambient, amb la natura. Des del municipalisme volem anar construint el camí per assolir el dret a l'autodeterminació i a la independència dels Països Catalans.


Per últim vull fer una crida a totes aquelles persones que sentiu que un altre Palau és necessari a treballar per fer-ho possible. La Història ens ensenya que si ens organitzem, que si difonem la informació, escampem les idees i estenem la consciència, que si ens mobilitzem i treballem de valent podrem assolir tot allò que ens proposem. Aquestes 2 cadires que ara ocupem, volem que us les feu vostres, aquí dins serem la vostra veu.

Aquesta ha estat la fórmula que ha emprat per prometre el càrrec de regidor:

Prometo per imperatiu legal i ho faig per complir el tràmit a que m’obliga la llei per a prendre possessió de la condició de regidor.
Aprofito aquest acte solemne per dir que sí que respondré amb responsabilitat i coherència davant de l’assemblea de la CUP, de les persones que han dipositat la seva confiança en nosaltres i del poble de Palau... i per refermar que compliré fidelment amb el compromís que hem adquirit a través del programa polític amb que ens hem presentat a aquestes eleccions.

 

Per saber-ne més:

La CUP de Santa Maria de Palautordera planteja fer un exercici d'oposició constructiva 

Totes les notícies sobre el 22-M

 
 

La veu de la Unitat Popular: entrevistes als alcaldables de la CUP

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M
 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid