Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP de Berga: "Combatre la manca de llibertats que la Constitució Espanyola perpetua"

anna_maria_oriol_camps_i_titot-1 Cap dels tres regidors de la CUP de Berga durant l'investidura, Anna Maria Guijarro, Oriol Camps i Francesc Ribera "Titot" van voler lluïr la banda vermella que identifica els regidors. Aquesta banda és una herència del segle XVIII, i fou implantada per Felip V, botxí de les llibertats catalanes.
 
Ahir es va constituïr el ple de l'Ajuntament de Berga. La regidora i regidors de la CUP hi han assistit per a iniciar una nova etapa de transformació de la ciutat. Els compromisos de la CUP durant la campanya electoral i amb la pròpia ideologia s'han complert íntegrament.
 

12/06/2011 03:06 Política

Cap dels tres regidors va voler lluïr la banda vermella que identifica els regidors. Aquesta banda és una herència del segle XVIII, i fou implantada per Felip V, botxí de les llibertats catalanes. Seguint la línia de rebuig a tota la simbologia imposada per l'estat espanyol, el jurament dels tres regidors ha estat per imperatiu legal, afegint-hi "sempre que això no impedeixi complir amb el compromís de treballar per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans".

Pel que fa a les votacions per a investir alcalde, la CUP s'ha mantingut fidel a allò promès en plena campanya electoral. En els nostres compromisos, bustiats a totes les cases de la ciutat, expressàvem clarament la nostra opció. Per tant, els regidors de la CUP s'han abstingut a la votació per a investir l'alcalde.

Després de les votacions ha vingut el torn de les intervencions. Anna Maria Guijarro, en nom de la CUP, ha remarcat, amb el punt de solemnitat que l'ocasió requeria, la promesa de defensar un model de ciutat basat en la participació ciutadana, en la defensa de les classes populars, en la defensa del territori, de la llengua, la cohesió social, la cultura i la identitat nacional. També ha advertit a CiU que la majoria absoluta no els impedeixi ser dialogants i transparents amb la resta de grups municipals, amb el teixit associatiu i amb els ciutadans de Berga. 

Discurs d'Anna Maria Guijarro en nom de la CUP de Berga

Fa uns minuts ens hem vist obligats a prometre, encara que sigui per imperatiu legal, la Constitució espanyola. Però una de les nostres tasques com a regidors d'aquest ajuntament,sempre ha anat i seguirà anant encaminada a combatre la manca de llibertats que la ConstitucióEspanyola perpetua. Perquè hi ha una legitimitat superior a qualsevol constitució i és la voluntat del poble que ens ha escollit i la del poble català. I aquesta la podem complir sense que sigui unaobligació.


Els regidors de la CUP ens comprometem a treballar per uns Països Catalans nacionalment independents i socialment justos. I ara i aquí, en aquest ajuntament, vol dir comprometre'ns adefensar el programa polític amb el què ens vam presentar a les eleccions i pel qual ens van votarun miler de berguedans i berguedanes. És als ciutadans i ciutadanes del nostre municipi, tant als
que ens van votar com als que no, als que prometem defensar un model de ciutat basat en la participació ciutadana, en la defensa dels drets de les classes populars, la defensa del territori, dela llengua, la cohesió social, la cultura i la identitat nacional.


Una part de la població va parlar a les urnes el passat 22 de maig i va decidir que aquesta fos la composició de l’Ajuntament de Berga en els propers 4 anys. Una configuració que ha donat unamajoria absoluta a CiU. Només esperem que, malgrat la majoria absoluta, sigui una legislaturaoberta i participativa, amb un equip de govern dialogant i transparent amb la resta de grups municipals, amb el teixit associatiu i la ciutadania.


La CUP és la segona legislatura que estem a l'ajuntament i saben que la nostra acció política no es limita a aixecar el braç al Ple sinó que proposarem mocions, esmenes, ens apassionarem en elsdebats, ens arremangarem a fer feina i, no els quedi cap dubte, els fiscalitzarem amb lupa.

Candidatura d'Unitat Popular

 

Per saber-ne més:
La CUP irromp a molts municipis i es consolida com l'alternativa

 

 

 


11 de juny de 2011

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid