Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xavier Safont-Tria:"compromís i coherència per definir un projecte d’esquerres i independentista"

"La gran diferència entre el nostre grup municipal i la resta de grups, és que nosaltres no reconeixem ni la Constitució Espanyola ni els Estatuts d'autonomia intervinguts sistemàticament pel Tribunal Constitucional, que perpetuen la dominació social i l'ocupació nacional dels Països Catalans" va manifestar ahir en el discurs d'investidura Xavier Safont-Tria com a regidor de la CUP de Mataró a l'Ajuntament (llegiu el discurs íntegre)
 
Joan Mora de CiU fou investit ahir alcalde de Mataró a segona volta i amb els 8 vots del seu partit, mentre que les altres formacions amb representació al consistori van votar els seus respectius candidats. És la priemra vegada que CiU accedeix a l'alcaldia.

12/06/2011 02:19 Política
El ple va estar marcat per les protestes des de l'exterior de l'edifici consistorial de centenars de ciutadans que rebutjaven l'entrada de Plataforma per Catalunya (PXC) a l'ajuntament, formació que ha obtingut tres regidors.
 
El nou ajuntament de Mataró ha quedat constituït amb els vuit regidors de CiU en el govern, i vuit del PSC, 3 de PXC, dos d'ICV i un de la CUP en l'oposició. ERC, que havia estat anteriorment partit de govern, ha quedat fora del consistori.
 

PROMETENÇA i  Parlament d’investidura del regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria
Prometo per imperatiu legal.
I prometo, servir al poble mataroní que m’ha escollit, i a la nació catalana, únics dipositaris de sobirania. Pels principis de justícia social, per la independència i reunificació dels Països Catalans, per la pau entre pobles, i pel més profund respecte a la mare terra.


Parlament d’investidura del regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria
11/06/2011
 
Mataronines i mataronins, Regidores i regidors, Mesa d'edat,Bon diaEn primer lloc, com a regidor electe i representant de la Candidatura d'Unitat Popular de Mataró vull donar 2.498 gràcies a les 2.498 persones que van donar-nos suport a les eleccions municipals del passat 22 de maig.
 
Fa uns minuts m'he vist obligat a prometre la Constitució espanyola.El primer que he de dir és que no tinc cap intenció de complir aquesta promesa imposada.La gran diferència entre el nostre grup municipal i la resta de grups, és que nosaltres no reconeixem ni la Constitució Espanyola ni els Estatuts d'autonomia intervinguts sistemàticament pel Tribunal Constitucional, que perpetuen la dominació social i l'ocupació nacional dels Països Catalans.

Unes lleis, que entre altres, imposa un model electoral de llistes tancades, sense la possibilitat d'elecció directe d'aquelles persones que política i èticament es facin mereixedores del càrrec que ocupen.

És als ciutadans i ciutadanes del nostre municipi, tant les que ens van votar com les que no, a qui prometo, no per imperatiu legal sinó per voluntat pròpia, crear un model de ciutat basat en els quatre eixos del nostre programa:


   * Recuperarem una economia productiva i local, una economia on el més important siguin les persones, on es generin béns col·lectius, amb intercanvis a escala natural, amb negocis visibles que neixin de les necessitats reals. Crearem cooperatives de treball, consum i finances.


Recuperarem el diàleg entre veïns, emprendrem projectes col·lectius que replantegin l'ocupació, les relacions polítiques i personals, el consum d'energia, i la nostra relació amb el medi ambient.

Hi guanyarem en proximitat, en confiança col·lectiva, en respecte, i ho farem amb un procés integrador, pausat, emocional, i imaginatiu.

I aquest serà el camí per fer front a l'actual model capitalista neoliberal escampat arreu d'Europa, que prima el més fort, els qui més tenen, penalitza els més desprotegits, fomenta la competitivitat entre uns i altres, i escampa la desconfiança entre els desvalguts, sí, estic parlant del racisme, de la xenofòbia, del feixisme hereus de l'actual model polític, econòmic i cultural.

La CUP hi plantarem cara des de l'acció, al carrer i a les institucions; però també des de les idees, difondrem un discurs d'esperança perquè això es pot canviar.

Gestionarem amb la màxima transparència l’adjudicació d’ajuts per combatre la rumorologia. El pacte de Nova Ciutadania servirà com a instància unitària per a la resolució dialogada de conflictes, i combatrem amb tots els mitjans institucionals i legals els actes i discursos xenòfobs.


   * Crearem un model de ciutat sostenible, preservarem les cinc Sènies com a espai agrari i font d'aliments sans pel nostres ciutadans.


Ens oposarem a l'ampliació del port per no malmetre encara més el front marítim.

Prioritzarem el transport públic, la circulació a peu i en bicicleta per acabar d'una vegada per totes amb la desmesurada contaminació i caos dels cotxes privats.

Impedirem la construcció dels laterals de l'autopista, senyor Mora: els hi pensem recordar la seva promesa electoral perquè no se n'oblidin, serem tossuts i persistents. Construirem un estació d'autobusos interurbans per arribar a altres pobles i ciutats on ara mateix només s'hi arriba amb el cotxe privat.

Minimitzarem, reciclarem i recuperarem els residus per reduir la contaminació i disminuir riscos a la salut pública.

Crearem cooperatives de producció i consum d’energia verda.


   * Defensarem els drets socials i laborals, ens oposarem a l'empitjorament de les condicions de vida dels treballadors i autònoms.


Ens oposarem a les retallades en educació i sanitat. Ampliarem la inversió a l’Hospital de Mataró per cobrir les actuals mancances, ampliarem equipaments i més personal de salut bàsica a diversos barris.

Construirem immediatament els edificis de les escoles bressol dels Bombers i Molí del Vent, de les escoles d’infantil i primària Joan Coromines, Angeleta Ferrer, Marta Mata; i de l’institut de secundària projectat a la zona de Rocafonda.
Obrirem la 2a biblioteca a L’Escorxador en el termini d’1 any i planificarem la 3a biblioteca al sector de Molins.

Reactivarem la participació ciutadana perquè és la garantia de transparència democràtica. Activarem els Pressuposts participatius, organitzarem consultes ciutadanes perquè la ciutadania prioritzi les inversions públiques; modificarem el ROM per flexibilitzar el funcionament del Ple municipal.

Revisarem les Ordenances de Civisme i Publicitat per resoldre tots els aspectes que actualment restringeixen la participació ciutadana i les activitats d’entitats en l’espai públic.


   * Serem la veu de les 21.114 Mataronines que el passat 20 de juny, ara tot just farà un any, van votar a favor de la independència. Des d’aquest ajuntament i des del carrer construirem la independència dels Països Catalans perquè és més necessària que mai, perquè necessitem trencar la dependència econòmica i política amb l’Estat Espanyol. Acabarem amb l'espoli fiscal que roba a les treballadores catalanes milions d'euros cada any.


No podem permetre que segueixin dictant des de Madrid la nostra política local ni que continuïn amb l’espoli fiscal que ens aboca a la fallida pressupostària dels nostres ajuntaments i serveis públics.

La llengua catalana serà la llengua comú i de cohesió social, de les persones nouvingudes i de les de tota la vida, defensarem la nostra cultura i l'esport des de la participació i la representació internacional.


Potser tot això no ho farem en aquest mandat perquè no tenim la força institucional necessària, segurament no, però jo sóc dels que creuen en la força del pensament i de les paraules, i avui no us estic plantejant utopies ni desitjos, us plantejo necessitats que amb la força de tots plegats, ho podem aconseguir.

La CUP no formarem part de cap govern on estiguem lligats i amb la boca tancada, farem una oposició constructiva, farem servir la força de la paraula, serem oberts i dialogants, discutirem punt per punt i arribarem a acords sobre la base del nostre programa.

Combatrem per igual tant la xenofòbia com l'espanyolisme diari als Països Catalans: fa un parell de dies, milers de catalanes van sortir al carrer en diversos indrets del Països Catalans en contra el genocidi lingüístic imposat pel PP al País Valencià per carregar-se l'escola en Català. Allà estarem la CUP defensant la nostra llengua.

Serem l’altaveu d’aquells col·lectius que treballen per millorar la ciutat, serem l’altaveu crític contra un sistema capitalista salvatge que genera pobresa, discriminació, espoli, i genocidi a tots el pobles i persones sense veu.

La CUP hem consolidat un projecte nascut i treballat des de la base i el carrer. El compromís i la coherència han estat el nostre tarannà que ha definit el projecte d’esquerres, ecologista i independentista defensat des de la CUP. Aquesta és la nostra cara i la nostra força, cada dia ens sentim i som més recolzats, no hem defraudat i pensem seguir per aquest camí.

Treballarem pel bé de Mataró, ens comprometem amb la gent dels nostres carrers, alhora que vivim com a pròpies les desigualtats socials i culturals arreu del món, així com els desastres ecològics, el canvi climàtic, la degradació del territori, la pèrdua de biodiversitat o la mort del fons marí.

El nostre, és un discurs clar, sense ambigüitats, no us decebrem, el nostre compromís és amb la unitat popular, amb la justícia social, amb el patrimoni mataroní, amb la mare terra, amb la nació catalana.

Finalment, per acabar, vull retre un homenatge i recordar a totes les generacions de lluitadors i lluitadores que ens han precedit en el combat i que van albirar una societat més justa, que van patir repressió, tortures o mort i dir-los que el seu esforç vers la llibertat no va ser en va: perquè ara i aquí la lluita continua!

Dins d'aquest consistori, els únics que podem encapçalar aquesta transformació política som la CUP, i és per això que presentem el nostre cap de llista com a futur alcalde.

Moltes gràcies.
Visca la Terra!

Xavier Safont-tria Ramon
Regidor de la Candidatura d'Unitat Popular
11 de juny de 2011
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid