Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
David Caldeira investit regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Arenys de Mar

"Prometo per imperatiu legal. I prometo, servir al poble arenyenc que m’ha escollit, i a la nació catalana, únics dipositaris de la sobirania. Pels principis de justícia social, per la independència i reunificació dels Països Catalans, per la pau entre pobles, i pel més profund respecte a la mare terra", David Caldeira, el primer regidor de la CUP d'Arenys de Mar.
 
En el seu parlament, Caldeira ha tingut unes paraules per retre un homenatge i recordar "a totes les generacions de catalans i catalanes, amb nom i cognom però anònims a la història, que ens han precedit en el camí per recuperar la independència del nostre país i que van albirar una societat més justa, que van patir repressió, tortures o mort i dir-los que el seu esforç vers la llibertat no va ser en va: perquè ara i aquí agafem i assumim la responsabilitat, des d’aquesta institució, que és la casa de tot el poble d’Arenys"

11/06/2011 20:42 Política

 

Parlament d’investidura del regidor de la CUP, David Caldeira i Bacardit

Arenyencs i arenyenques, Regidors i regidores, Senyor alcalde, Senyora secretària, Bon dia


En primer lloc, com a regidor electe i representant de la Candidatura d'Unitat Popular d’Arenys de Mar vull donar 496 gràcies a les 496 persones que van donar-nos suport a les eleccions municipals del passat 22 de maig.
Els resultats marquen una fita històrica de l'Esquerra Independentista, que irromp per primer cop a l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

L'ascens de la CUP a Arenys de Mar cal atribuir-lo, en primer lloc, a la bona feina feta per la nostra militància. Hem treballat amb la gent per elaborar un discurs d'esquerres, alternatiu al model de vila que ens han imposat les classes dominants a través de les polítiques executades per PSC-PSOE, ICV i ERC en els darrers quatre anys.

L’actual classe política catalana és hereva de les renúncies de la transició política, on el dictador espanyol Franco nomenava a dit l’actual rei Borbó; són partits encallats en la tecnocràcia i la mediocritat. Cal un nova transició política, sense la hipoteca de la por, amb un discurs valent que recuperi el sentit de la democràcia: “el poder del poble”, on els arenyencs i les arenyenques siguem els autèntics protagonistes de la política local. Ja ho hem dit abastament: Arenys el fem entre tothom i no ens podem permetre que la política institucional vagi per un costat i la que es fa al carrer, per l’altre. És per això que ens vam arremangar per canviar aquest model de participació política i de construcció social.

Treballarem pel bé de la vila, ho farem amb propostes constructives; participarem amb altres forces polítiques en temes d’interès col·lectiu, però també serem crítics en qüestions contràries a les classes populars, al territori i a la nació.

Lapoca promoció i difusió del patrimoni, l'especulació i pressió sobre el territori, les privatitzacions i externalitzacions de serveis públics, el poc recolzament a totes aquelles iniciatives culturals, econòmiques, juvenils, emprenedores i la desconnexió i poc suport al teixit socioeconòmic de proximitat, amb la Marca d’Arenys com a bandera, són alguns dels temes que cal rectificar.

El nostre, és un discurs clar i català, sense ambigüitats; no us decebrem, el nostre compromís és amb el poble, amb la justícia social, amb la Història i el patrimoni arenyenc, amb la mare terra i amb la nació catalana.
Volem remarcar que el resultat de les municipals és fruit d'un treball social que ha recollit un vot independentista, però, per damunt de tot, és un vot que demana que a Arenys es plantegin polítiques d'esquerres i, si més no, que hi hagi una veu crítica des de l'esquerra. En aquest sentit no defallirem i farem tot el possible perquè Arenys sigui una vila més viva i cohesionada, més justa i més habitable.

Des de la CUP entenem el municipalisme com a una eina per a la reconstrucció nacional dels Països Catalans i la seva transformació social. En un món interdependent com és el nostre, nosaltres defensem la sobirania política, que consisteix en el dret de decidir, de forma quotidiana, des dels nostres carrers, barris, ciutats i comarques; del local al global. Nosaltres ens comprometem amb la gent de la nostre vila, alhora que vivim com a pròpies les desigualtats socials arreu del món, així com els desastres ecològics com el canvi climàtic, la degradació del territori, la pèrdua de biodiversitat o la mort del fons marí.

La capital de la Costera, Xàtiva, fa 304 anys va ser cremada per Felip V de Borbó. Avui, com fa 304 anys, els Països Catalans seguim sent tractats com a un poble ocupat sense institucions pròpies, i continuem governats pel “justo derecho de conquista”, i així ens ho recorda la constitució espanyola, una constitució que no és la nostra, que no parla la nostra llengua, que no entén els nostres sentiments ni escolta les nostres necessitats.

Com deia l’Ovidi Montllor, “ja no ens alimenten molles i ja volem el pa sencer”. No ens resignem a l’oblit i per això rebutgem el servilisme botifler dels qui per un plat de llenties accepten estatuts d’autonomia mutilats, reneguen de la cultura i la llengua catalanes o acaben pactant amb l’espanyolisme sigui a Madrid, a Barcelona o a Arenys de Mar.

Des de l’Ajuntament d’Arenys treballarem per retornar la paraula al poble, per trencar el mur del silenci i de les hipoteques del postfranquisme. La nostra presència en aquesta sala de plens és, per si sola, tot un símptoma del neguit social latent als nostres carrers. La gent ja està cansada de l’actual classe política. Potser encara no ho expressa amb prou claredat, però a diferència de fa trenta anys, la gent ja no té por a les amenaces de Madrid ni París i sap que el nostre futur és l’Autodeterminació com a garantia democràtica, el nostre futur és recuperar l’equilibri amb la natura, el nostre futur és créixer com a persones on les paraules com amor i cooperació s’imposin a la competitivitat i a les guerres. Creixerem i ho farem realitat des de l’àmbit municipal, des d’Arenys i des del Maresme, tot afavorint la mobilització, l’autoorganització i l’altaveu de la institució per parlar, escoltar, debatre o ajudar a la ciutadania i a qualsevol altre poble del món des de la nostra identitat catalana.

Finalment, i per acabar, volem retre un homenatge i recordar a totes les generacions de catalans i catalanes, amb nom i cognom però anònims a la història, que ens han precedit en el camí per recuperar la independència del nostre país i que van albirar una societat més justa, que van patir repressió, tortures o mort i dir-los que el seu esforç vers la llibertat no va ser en va: perquè ara i aquí agafem i assumim la responsabilitat, des d’aquesta institució, que és la casa de tot el poble d’Arenys.


Moltes gràcies.
Visca la Terra!


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid