Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els regidors de la CUP a Ponent juren el càrrec per imperatiu legal

dsc_0012-2A Alfés, on la CUP va ser la llista més votada, no governarà, ja que ERC sense arriba a cap pacte amb CIU, ha decidit regalar-li a aquesta formació els seus dos vots a canvi d’una sola condició: que la CUP no governés a Alfés.
 
Gerard Cabezuelo (Borges Blanques), Joel Jové Martí, Marc Sendrós i Daniel Almenara (Alfés), Ivan Solé i Jordi Vilaseca (Torà) ja han estat investits regidors per la CUP a Ponent després de jurar els càrrecs per imperatiu legal com la llei els obliga i comprometent-se davant la ciutadania a incomplir la promesa d’acatar la constitució espanyola. 
 

11/06/2011 17:21 Política

cabezueloGerard Cabezuelo, primer regidor per la CUP a les Borges Blanques. Amb l’acte d’avui el borgenc s’ha convertit en el primer regidor que la CUP obté en una capital de comarca a Ponent. Cabezuelo, un cop ha estat investit, després de jurar el càrrec per imperatiu legal, ha manifestat en la seva primera intervenció que “no només no tinc cap intenció de complir aquesta promesa, sinó que la meva militància política, inclosa la meva tasca com a regidor d'aquest ajuntament, anirà encaminada a combatre la manca de llibertats que la Constitució espanyola perpetua” i ha manifestat que obligar els càrrecs electes a prometre fidelitat i acatament a lleis que van contra els seus principis ideològics i els dels seus votants és una mostra de la manca de qualitat democràtica d'un regim polític que sovint vol presentar-se al món com a exemple d'allò que no és: un estat plenament democràtic.

A Alfés, ERC consuma el despropòsit i no governarà la llista més votada. Malgrat els resultats del 22 de maig varen deixar la CUP d'Alfés com la força més votada aconseguint tres regidors, per davant de CiU que en va obtenir dos i de la mateixa ERC que es va quedar amb dos més (la legislatura anterior en tenia quatre i governava amb majoria absoluta), els pactes post electorals han fet que ERC, que no ha arribat a cap acord de govern amb CiU, hagi decidit regalar-li a aquesta formació els seus dos vots a canvi d’una sola condició: que la CUP no governés a Alfés.

Un cop rebutjada l’oferta de la CUP de repartir l’alcaldia proporcionalment al número de vots obtinguts per ambdues forces, el cap de llista convergent ha estat investit alcalde i governarà en franca minoria, amb el previsible suport extern d’ERC, que entrega així, gratuïtament, el consistori a la dreta catalana.

Els toranesos Jordi Vilaseca i Ivan Solé ja són regidors. A Torà (Segarra) han estat investits tots dos regidors en nom de la CUP, població on la formació recupera així un dels dos regidors que havia perdut el 2007. Tots dos treballaran des de l’oposició al servei dels sectors populars del poble.

 

Per saber-ne més:

La CUP irromp a molts municipis i es consolida com l'alternativa

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid