Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Seva arriba a un acord amb dos grups més i podrà entrar al govern

La CUP de Seva ha arribat a un acord de govern amb dues formacions més que li permetrà governar l'Ajuntament de Seva. Els passat 22 de maig els sevencs i les sevenques van donar confiança a la CUP amb un regidor, permetent-li a aquest ser clau a l'hora de formar l'equip de govern que ha de gestionar l'Ajuntament de Seva els propers 4 anys.

Així, tindrà dues regidories, la cartera de joventut, igualtat, esport i cultura, i la de salut, benestar social i família. D'aquesta manera la CUP afirma que podrà incidir directament dins l'Ajuntament en temes que considera claus.

03/06/2011 09:50 Política
A Seva les eleccions van donar 5 regidors a CiU, 3 a Unió Municipal, 2 a Progrés Municipal-Independents de Seva i 1 a la Candidatura d'Unitat Popular, que com Unió Municipal es presentava per primera vegada a les esmentades conteses electorals.

D'aquesta manera i per primera vegada en 32 anys, l'actual alcalde Josep Palmerola (CiU) perdia la majoria que li ha permès d'esdevenir uns dels alcaldes més antics d'ençà es va restablir la democràcia.

La CUP, després d'un llarg debat intern i de parlar amb totes les altres formacions, ha decidit votar a favor de la investidura com a alcalde d'Èric Vila, cap de llista d'UM. La CUP subratlla les similituds del programa electoral d'UM i la CUP, i assegura que no hi ha cap contradicció programàtica. D'aquesta manera la formació remarca que així permet la regeneració democràtica dins l'Ajuntament que sempre ha defensat.

Les converses han permès arribar a un acord de govern estable amb UM, PM i CUP pels propers 4 anys. L'acord ha arribat després de pactar amb les altres dues formacions qüestions claus del programa electoral de la CUP que li permetran aplicar els valors que ha defensat durant tota la campanya, com són la transparència, la participació i la democràcia directa.

Els 3 grups tindran representació igualitària dins l'equip de govern. La CUP, malgrat ser el partit amb menys representació dins l'equip de govern, tindrà el mateix pes que les altres dues formacions alhora de deliberar les decisions a prendre dins del propi equip de govern. Així, les 3 formacions es comprometen a elaborar un programa marc de treball pels propers 4 anys. Els tres grups fondran els respectius programes electorals en un, creant una línia de treball conjunta i consensuada pels propers 4 anys.

La CUP es comprome però a deixar l'equip de govern en el moment en que s'incompleixin qualsevol dels acords pactats amb les altres dues formacions que no li permetin d'aplicar polítiques d'esquerres i catalanistes dins l'Ajuntament de Seva, i sempre que no es treballi en la línia que permeti aplicar la transparència, la participació i la democràcia directa en el consistori.

 

Per saber-ne més:
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid