Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP augmenta en 4 regidors al Garraf en relació a les municipals del 2007

graciesA Vilanova i la Geltrú, la CUP triplica la representació municipal i obté tres regidors, a Sant Pere de Ribes de 4 passa a 5 regidors i a Sitges on es presentava per primer cop assoleix un regidor. Al consell comarcal la coalició amb la CUP ens deixa amb tres consellers comarcals i un total de 5035 vots
 
La CUP de Vilanova i la Geltrú agraeix als 2.539 vilanovins que van donar el seu vot al projecte.  Tenint en compte que el vot no és cap propietat, és només la clau momentània i temporal que permet accedir a la institució. La CUP, doncs, actuarà en conseqüència. Per a la CUP, el valor dels vots obtinguts és doble. 

26/05/2011 22:06 Política
No només és una satisfacció l'elevat suport rebut a través del vot a la nostra candidatura, sinó que valoren els vots doblement pel fet que han optat per un projecte nascut, format i autonconstruït a Vilanova, per vilanovins i per a vilanovins, fora de marques i aparells estatals.
 
Segons la CUP de Vilanova i la Geltrú, el 22 de maig, però, també hi ha hagut canvis en la resta de formacions. Convergència és la llista més votada, però només amb 80 vots més que el PSC i perdent-me, a més, 234, malgrat l'ascens de 4.000 persones del cens electoral (respecte el 2007) i passant de representar el 31,68% de l'electorat el 2007 al 28,8%. Des del punt de vista, de la CUP, amb les xifres a la mà, no hi ha una lectura d'eufòria envers CiU ni cap senyal determinant que demostri, de forma irrefutable, que la ciutadania ha demanat el "canvi" (Elena per Neus) que pregonava CiU.
 
El PSC és qui ha patit la davallada de vots més significativa: n’ha perdut 1.031, passant de representar el 34,95% de l'electorat el 2007 al 28,45% actual. Ho repetim: tenint en compte que el cens ha crescut i la participació, també. La diferència entre CiU i PSC és d'un escàs 0,35%. 
 
La nota més negativa, des del punt de vista de la CUP, és el significatiu ascens del Partit Popular, anticipació probable d'una victòria de la dreta espanyola a les eleccions generals de l’any que ve. Amb 3 regidors, el PP és determinant en la governabilitat de la ciutat. 
 
Iniciativa ha seguit perdent adhesions, com ve fent les darreres eleccions municipals. En aquesta ocasió, 332 persones menys han votat Iniciativa-Verds, que es presentava sense Esquerra Unida. Esquerra ha perdut la meitat dels vots que tenia el 2007 i ha quedat fora del consistori, malgrat haver recollit el suport de 861 electors. Des de la CUP, cal lamentar la desaparició de l'ajuntament d’una força independentista. 
 
Per a la CUP el nou escenari és absolutament obert. En la seva lectura prèvia parlàven de dos grans blocs: CiU i PSC-ICV, i van demanar a la gent que mogués fitxa per trencar aquest bipartidisme. CiU, amb 9 regidors, és la llista més votada per pocs vots, però PSC i ICV, si manifestessin la voluntat de seguir sent un bloc, disposarien de 10 regidors. Tots dos ben lluny de cap majoria absoluta i, probablement, qualsevol govern que surti serà un govern en minoria, obligat a parlar i negociar les decisions més importants amb el conjunt del Ple. És una situació que considerem positiva si hi ha una oposició amb voluntat constructiva, paper que estem disposats i preparats per fer, sense defugir cap responsabilitat en cap tema. A la CUP, doncs, com van explicar, tenen com a prioritat número u no formar govern, però faran valer els tres escons per impulsar, al llarg d'aquest mandat, el major nombre de punts del programa, conscients de la situació de crisi, pobresa i dificultats que està vivint la ciutat i el país.
 
En aquesta anàlisi la CUP lamenta l’altíssima abstenció i el fort increment del vot en blanc. Per contra, veuen amb interès el gest de rebel·lia contra el sistema que representa l’acampada a la plaça de la Vila de la ciutat i a d’altres indrets del país. 
 
En els propers dies, la CUP es reunirà amb les diferents formacions amb representació per mantenir-hi converses i escoltar les propostes. Però especialment, la CUP vol mantenir converses amb Iniciativa, Esquerra Republicana, Esquerra Unida i altres agents sindicals i socials per fer una anàlisi conjunta de la situació econòmica i política de la ciutat i les propostes de futur. 
 
Fidels, però, a la lògica de moviment, fixada en el lema "mou fitxa", amb el qual cridaven la gent a moure's per Vilanova, i d'acord amb la decisió presa en la darrera Assemblea Popular celebrada el 8 d'abril, la CUP convoca una Assemblea Popular Oberta per al proper diumenge 29 de maig a les 17:30 a la sala d'actes de l'antic Economat de la Pirelli, al carrer del Recreo, en la qual pot participar tothom qui, havent votat la CUP, vulgui expressar la seva opinió i codecidir quina ha de ser la feina, el pla de treball, les aliances o no que la CUP ha de seguir de cara a la constitució del govern municipal i de cara als propers quatre anys a la institució.
 
San Pere de Rives amb 1897 vots al conjunt del municipi que deixen a Unitat Municipal 9 (UM9) com ha tercera força amb 5 regidors, un més que a les eleccions del 2007. Resultats locals i comparativa amb el 2007 per taules i nuclis . Resultats comarcals i comparativa amb 2007 .  Anna Gabaldà, José Luís Lacer, Joan Garriga, Tomà Carandell i Laura Marcos seràn els regidors d'UM9
 
cartellgraciesLa CUP entra a l’Ajuntament: 622 vots que transformarem en treball per Sitges. Gràcies a tots i totes! 
La CUP de Sitges ha aconseguit els seus objectius d’aquestes eleccions: donar a conèixer el projecte de la CUP a Sitges i assolir representació al Ple Municipal de l’Ajuntament. Ho ha fet amb el suport dels sitgetans i les sitgetanes que amb 622 vots (6,3% de la participació) permetran portar la veu de l’alternativa i de l’Esquerra Independentista amb un regidor a la màxima institució sitgetana.

Han estat anys, i en especial durant el darrer, de feina continuada, de reunions amb col·lectius, entitats i veïns, treballant en la redacció de les nostres línies de treball i construint unitat popular. La CUP assumeix amb ganes la difícil tasca d’esdevenir l’oposició que representarà les polítiques d’esquerres, d’ecologisme i de l’independentisme davant el Ple Municipal, un Ple en el qual sembla ser que aquestes opcions no seran precisament les idees majoritàries.

En aquestes eleccions municipals l’abstenció ha estat molt elevada. Entenen que la rigidesa de l’actual sistema democràtic, en el qual només es pot participar amb un vot cada 4 anys, dóna poc marge a la participació ciutadana. Per això una de les línies de treball de la CUP és la politització de la societat, mirar que tothom se senti partícip dels afers polítics del poble i que tothom en sigui coresponsable, apostant, doncs, per la Democràcia Directa.   
                
Així doncs, la CUP treballarà per portar a terme cada un dels nostres compromisos. Com ja han  anunciat una de les primeres mesures que proposaran serà la de rebaixar els sous dels regidors a nivells similars de l’any 2003 (aproximadament un 40% de reducció) i eliminar els càrrecs de confiança.
 

 
 
 
 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid