Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Berga interpreta el creixement com una validació de la feina feta

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga valora molt positivament els resultats obtinguts en les eleccions municipals del passat diumenge. Segons la formació, els tres regidors que ha obtingut "valida la feina feta en la darrera legislatura i mostra la consolidació i el creixement de la candidatura a la nostra ciutat".

La candidatura agraeix a les persones que els han donat confiança amb el seu vot i que han fet créixer el projecte i fa una lectura molt optimista del creixement de la CUP a tot el país, que ha multiplicat per cinc el número de regidors obtinguts.

25/05/2011 22:15 Política

"Aquests resultats demostren que la formació ha sabut canalitzar una part de l'independentisme emergent i que ha captat el vot de persones interessades en fer un altre estil de fer política, més obert i participatiu i no professionalitzat", assegura.

D'altra banda, la CUP valora negativament la majoria absoluta de CiU a la ciutat, ja que segons remarca pot suposar un tancament de l'equip de govern i que no es doni l'oportunitat a la participació i al debat de les altres forces representades. Al seu torn, també mostra preocupació pel nombre de vots que ha obtingut PxC tot i el seu clar missatge xenòfob.

La formació lamenta la baixa participació en els comicis, que segons afirma s'explica per la manca de polítiques participatives a la ciutat. El 61% del cens electoral (entre abstencions, vots en blanc i nuls) no tenen representació a l'Ajuntament i aquest serà un dels punts on la candidatura incidirà durant la propera legislatura així com també fomentar la participació de les persones nouvingudes amb dret a vot a la ciutat, ja que cap d'elles ho va sol·licitar.

La CUP emplaça totes les organitzacions polítiques i sindicals, als moviments socials i entitats locals, així com als partits d’esquerres i independentistes que han concorregut a les eleccions municipals sense obtenir representació, a treballar conjuntament, a establir espais de debat estables i ofereix la possibilitat de vehicular la seva veu al consistori "perquè Berga esdevingui un motor en el procés d’alliberament nacional i perquè Berga sigui una ciutat al servei de les classes populars".

Per saber-ne més:

Entrevista a Anna Maria Guijarro, candidata de la CUP a Berga 

Totes les notícies sobre el 22-M

 

La veu de la Unitat Popular: entrevistes als alcaldables de la CUP

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid