Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Mataró augmenta en nombre de vots i es queda a 7 d'obtenir el segon regidor

D'acord amb els resultats de les eleccions municipals, la CUP de Mataró ha obtingut 2498 vots (5,59%) dels vots emesos que es tradueixen en 1 regidor a l'Ajuntament de Mataró.

Aquests resultats signifiquen un augment net de 305 vots respecte a les municipals de 2007, però amb la diferència que aleshores la participació es va limitar a un 46,22% i enguany ha pujat fins al 53,35%, la qual cosa ha dificultat l'increment de la representació per part de la CUP. No obstant això, cal remarcar que, si no hi ha cap novetat en l'escrutini definitiu, la CUP s'ha quedat a només 7 vots del segon regidor.

25/05/2011 12:44 Política

 La CUP de Mataró fa un especial agraïment a les 2.498 persones que han fet el gest d'anar a votar-nos en un context on és creixent el desengany ciutadà envers unes institucions cada cop més allunyades de la gent. Agraeixen tot el suport rebut i obrim les portes a la participació de totes les persones que vulguin treballar per millorar la ciutat i construir uns Països Catalans lliures i socialment justos.

 

L'assemblea de la CUP valora els resultats de les eleccions municipals en els següents termes:

1.- Davant d'un context marcat per l'increment de la participació i per la gran diversitat d'opcions concurrents, considerem que és molt important que la CUP hagi incrementat el seu nombre de votants, mantenint i consolidant el regidor assolit ara fa quatre anys. Per tant, pensem que aquestes eleccions han servit per consolidar l'espai polític de l'esquerra independentista a la ciutat de Mataró i, en gran mesura, han premiat el treball dut a terme i la coherència amb els nostres plantejaments.

2.- Lamentem que per pocs vots no haguem assolit el segon regidor, amb la qual cosa no s'han acomplert les expectatives de creixement que incialment havíem fixat entorn de 2 o 3 regidors.

3.- Destaquem l'encert de l'estratègia independentista defensada en solitari per la CUP en els darrers quatre anys i afirmem la nostra voluntat de seguir articulant l'independentisme a Mataró i al Maresme.

4.- Considerem que el nostre electorat ha premiat la complicitat amb el teixit associatiu i l'acció política de control del govern municipal duta a terme des de l'oposició. Per això, assumim el compromís de continuar sent la veu del carrer a l'Ajuntament i, alhora, manifestem la nostra voluntat de continuar treballant amb un rol actiu des de l'oposició, defensant un model de ciutat alternativa, més humana i sostenible.

5.- Valorem que la dispersió del vot alternatiu, ecologista, independentista i d’esquerres ha afavorit els partits polítics autonomistes i d’ordre.

6.- L'augment del vot de la dreta i la irrupció del vot racista, és una constatació del fracàs del model de ciutat impulsat durant molts anys pel PSC (amb el suport d'ICV i ERC). No és casual: el descens del PSC coincideix amb l'aparició del populisme xenòfob. Considerem que el PSC és el principal responsable d'aquesta situació, ja que després de tants anys de governar la ciutat, no sols no va atendre les necessitats de la ciutadania (mancances en equipaments, en habitatge, etc.) sinó que va desplegar unes polítiques clientelars i obertament neoliberals que no han ajudat gens a cohesionar la ciutat; consegüentment, ara, en temps de crisi, un segment important de la classe treballadora ha recorregut al vot de la por. En aquest sentit, des de la CUP treballarem amb fermesa, amb voluntat de constructiva i de diàleg per cohesionar la ciutat, però advertim que serem bel·ligerants en la defensa dels drets socials i davant de qualsevol plantejament xenòfob.

7.- A nivell del Maresme valorem que els resultats obtinguts per la CUP són un èxit sense precedents per a l'esquerra independentista, que passa de 2 a 11 regidors (Arenys de Munt 4, Arenys de Mar 1, Argentona 1, Mataró 1, Premià de Mar 2, Sant Cebrià de Vallalta 1 i Vilassar de Mar 1), obtenint 6.490 vots (3,91%) i 1 representant al Consell Comarcal del Maresme. Aquest nou àmbit de lluita institucional servirà per defensar un Maresme alternatiu i sostenible, començant per la denúncia implacable del projecte de construcció dels laterals a l'autopista (Ronda Maresme i Ronda Mataró).

8.- A nivell nacional, també cal valorar com a un èxit destacable haver multiplicat per cinc la nostra representació. Els 62.111 vots (2,16%) obtinguts per la CUP s'han traduït en 101 regidors, la qual cosa ens converteix en la sisena força municipal a la Comunitat Autònoma de Catalunya. El repte dels propers anys serà la consolidació d'aquest espai i l'extensió de la CUP a la resta de territoris dels Països Catalans.

Per saber-ne més:

La CUP, una veu independentista, d'esquerres i antifeixista   Per Juli Cuéllar, membre de la CUP de Mataró

La CUP amb 11 regidors al Maresme obté un representant al Consell Comarcal

Totes les notícies sobre el 22-M

 

La veu de la Unitat Popular: entrevistes als alcaldables de la CUP

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M 

 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid