Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els "indignats" guanyen la batalla a la criminalització i recullen el suport de la població

 L'activitat i la presència dels "indignats" la plaça de Catalunya augmenta cada hora que passa gràcies a un efecte crida. Nombroses persones sovintegen la plaça per mostrar la solidaritat amb els concentrats i sumar-se a la protesta. Superant les amenaces velades de desallotjament i l'estigmatització i criminalització d'alguns mitjans milers de persones continuen reunides al centre simbòlic de Barcelona. Les activitats lúdiques, els taller i les assembles continuen en normalitat en una plaça plena de gom a gom tot i la presència evident de grups de policia secreta que vigilen la concentració. Seguiment a Kaos. FOTOS Nació Digital

La concentració capitalitza l'opinió social entorn de la campanya electoral. Per una altra banda, el portaveu de la Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha avançat  que desallotjar la Puerta del Sol de Madrid "seria una irresponsabilitat", malgrat la decisió presa per la Junta Electoral Central.

20/05/2011 21:44 Política
Diversos mitjans ofereixen un seguiment de prop de les concentracions a les ciutats dels Països Catalans i a la resta de l'Estat, especialment en el cas de Madrid.

Aquest vespre a les 21h, de nou, s'ha portat a terme la cassola de centenars de persones a la concentració de la plaça Catalunya. Paelles, olles, cassoles i altres estris han sonat durant força minuts en senyal de protesta contra règim social i polític que impedeix la participació popular en les decision col.lectives i empobreixen el benestar de la població. Aquesta nit s'ha superat el nombre de concentrats, que durant el dia ha arribat a unes 7.000 persones, un fet afavorit pel fet que dissabte no és un dia laboral per a moltes persones que han aprofitat per sumar-se a la protesta.

Centenars de concentrats -però tan sols 500 persones segons la Guàrdia Urbana de Barcelona- han passat una quarta nit al ras a la plaça Catalunya de Barcelona per exigir un model polític i econòmic just i democràtic.

Els "indignats" han mostrat la intenció de quedar-s'hi fins diumenge, dia de les eleccions municipals, malgrat la resolució de la Junta Electoral Central, que ha determinat que les reunions i concentracions no es podran celebrar dissabte i diumenge perquè són contràries a la legislació electoral.  

 

Els concentrats advoquen per una resistència pacífica, i a la plaça s'hi poden observar innombrables referències a la presència pacífica. Els concentrats han mostrat el temor a les provocacions externes que poguessin justificar una intervenció policial. Per aquest motiu, entre les propostes sorgides de la plaça es preveu que es portin flors per donar-les als policies antiavalots que els pretenguin desallotjar, a l'estil de la la Revolució dels Clavells a Portugal. 

 

Per saber-ne més:

La Confederació Espanyola de Policia considera que desallotjar la Puerta de Sol seria una "irresponsabilitat" El Periódico

Més de 600 "indignats" es concentren a Brussel·les per reclamar una democràcia real a l'Estat ACN

En directe #acampadabcn: La plaça Catalunya s'omple per fer "resistència pacífica" Ara

Els 'indignats' de Vic emeten televisió El 9 Nou

Més de 600 "indignats" es concentren a Brussel·les per reclamar una democràcia real a l'EstatACN

Els acampats demanen empara al tribunal constitucional per evitar el desallotjament RàdioCatalunya

Els manresans indignats protesten a Sant Domènec Regió 7

Els governs seran flexibles per evitar desallotjar els indignats 3/24

Els alcaldables de Terrassa es conjuren contra l'abstenció i demanen el vot dels indignats Vilaweb

La segona nit de l'acampada de protesta a Barcelona reuneix uns quants centenars de persones
El Periódico

Alternativa a la plaça de Catalunya Nació Digital

Prop de 40 persones acampen a Palma per la renovació del sistema electoral dBalears

Els "indignats" prenen la Porta del Sol Europa Press

Els acampats a la plaça Catalunya decideixen quedar-s'hi indefinidament Ara 

 

GALERIA DE FOTOS DE NACIÓ DIGITAL

- Galeria d'imatges 19/05/2011  (Adrià Costa)
- Galeria d'imatges 19/05/2011 (Adrià Costa)
- Galeria d'iamtges 18/05/2011 (Jordi Borràs)
- Galeria d'imatges 17/05/2011 (Jordi Borràs)

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid