Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Girona debatrà en el primer ple municipal que les entitats puguin intervenir

L'alcaldable de la CUP de Girona, Jordi Navarro, ha presentat avui al registre d'entrada una moció que l'Ajuntament debatrà en el primer ple municipi després de les eleccions. Es tracta d'una moció que demana que les entitats puguis intervenir als plens municipals.

La CUP de Girona, que compta amb el suport de Reagrupament, ha fet públic el full de ruta per "democratitzar el funcionament de l'Ajuntament de Girona, i fer de la ciutat un exemple en matèria de participació ciutadana", tal i com ha expressat Navarro.

16/05/2011 15:25 Política

Així, la CUP proposa que, durant el pròxim mandat, l'Ajuntament de Girona es doti d'un Pla Director de Participació Ciutadana, que posi les bases de la transició del consistori en un ens vertaderament democràtic i participatiu, i que impliqui totes les àrees de gestió i organismes dependents de l'Ajuntament. 

Igualment, consideren clau que crear una àrea específica de Participació Ciutadana, que depengui d'Alcaldia. Per la candidatura, aquest canvi garantirà el pes polític necessari i el caràcter transversal de la regidoria.

 

Igualment, la candidatura atendrà la històrica reivindicació d'obrir la porta a la intervenció de les entitats i la ciutadania en els plens municipals, a partir de la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM). En aquest sentit, la candidatura s'ha compromès a portar a debat, en el primer ple municipal del pròxim mandat, la moció que desenes d'entitats van signar fa més d'un any demanant poder intervenir a les sessions plenàries. Aquest matí l'alcaldable de la CUP, Jordi Navarro, ja ha presentat el text al registre municipal d'entrada perquè en quedi constància. La CUP també proposa que aquest pla prevegi la implementació progressiva d'un projecte de pressupostos participatius per barris, que començaria en l'elaboració dels pressupostos municipals del 2012 en un o dos barris, i s'estendria a la resta de la ciutat de cares a final de mandat.

 

Finalment, altres mesures que la CUP proposa en aquest matèria són la realització d'una audiència pública a principis de cada curs polític, la creació d'una plataforma de dades obertes en què es pugui consultar la documentació municipal, l'establiment d'indicadors d'avaluació de la gestió, la creació d'un butlletí trimestral a totes les bústies amb el resum dels plens i l'actualitat municipal, la realització de consultes ciutadanes pels temes i projectes de ciutat, o garantir la participació en el disseny i avaluació de polítiques i plans municipals.

 

Per saber-ne més:

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M

Totes les notícies sobre la CUP 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid