Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una vuitantena de persones donen suport a la CUP de Bordils en el seu acte central

Dijous passat una vuitentena de persones van assistir a l'acte central de campanya i presentació de la llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Bordils.

Després d'una breu presentació per part d'una representant de la CUP, on va aprofitar per donar les gràcies a les desenes de persones que han pres part del procés participatiu que s'ha dut a terme en els darrers mesos per elaborar el programa electoral, es va projectar l'espot electoral de la CUP nacional on es presenta com l'alternativa necessària en les eleccions municipals del 22 de maig.

16/05/2011 11:58 Política
Tot seguit es va donar pas a les diferents intervencions que van tenir lloc durant l'acte. El candidat, Albert Serrats, de qui avui Llibertat.cat publica una entrevista, va començar la seva intervenció explicant què és la CUP, els seus orígens i naixement. A partir d'aquí va fer una breu valoració d'allò que van significar els comicis del 2007, tant a nivell de resultats com a nivell de creixement de candidatures arreu del Principat.De tot això, la lectura que se'n desprèn, va dir Albert, és la següent "allà on la CUP ha començat a treballar, més tard o més d'hora la gent se n'ha adonat de la seriositat, de la coherència del seu discurs i del treball constant en el dia a dia".

Seguidament va fer una breu explicació de què és la CUP de Bordils i va remarcar la implicació de tots i totes les integrants de la llista en l'ampli teixit associatiu de la població.

També va donar molta importància a l'elaboració del programa electoral "tot i el poc marge de temps, vam preferir ser coherents i fer un programa participatiu, encara que això ens suposés anar a contrarellotge, quan l'opció més fàcil era tirar pel dret".

A partir d'aquí va fer un petit resum dels eixos bàsics del programa electoral. L'esforç per mirar d'aconseguir la viabilitat d'una escola bressol pública al municipi, la defensa d'una educació pública i de qualitat, la participació ciutadana, el medi ambient, la mobilitat, la cultura i la solidaritat són els aspectes bàsics que la CUP vol treballar i defensar els propers anys.

Serrats no va voler acabar la seva intervenció sense remarcar la línia independentista i rupturista del projecte de la CUP " Els municipis han de ser un dels principals motors de la construcció nacional dels Països Catalans".

Jordi Gou va valorar d'una forma positiva que a Bordils, un poble petit, hi hagi quatre llistes "això demostra que hi ha gent disposada a mullar-se i a treballar pel bé comú de tothom i, des de la CUP, aquesta serà la nostra principal il.lusió, treballar per aquest poble, on volem un poble viu i participatiu".

També va remarcar la importància de canviar la manera d'entendre i de fer política. Fent una aposta ferma en defensa de la participació ciudadana, la transparència i la democràcia directa. "Hem d'aconseguir que l'ajuntament s'acosti a la gent, i que la gent s'acosti a l'ajuntament". Per poder portar tot això a terme en unes mínimes condicions,va defensar la necessitat de crear un ROM (reglament Orgànic municipal).

Per concloure la intervenció, va informar els assistents a l'acte del sistema rotatori que aplicarà la CUP de Bordils depenent del nombre de regidories "les persones de la llista s'aniran rellevant periòdicament, amb aquesta dinàmica volem potenciar la participació de tots i totes nosaltres. Així l'assemblea assumeix d'una manera col·lectiva la funció de regidor/a sense delegar decisions a una sola persona".

Ramon Planas, com a persona nouvinguda al poble, va explicar com un dels fets més importants dels 8 anys que porta vivint a Bordils, era la formació de l'assemblea de la CUP. "És un esdeveniment tan significatiu, perquè som un col.lectiu que treballem des de la radicalitat democràtica. Creiem de veritat que en democràcia el poder és del poble. És de tothom, tant dels bordilencs/ques de tota la vida com d'aquells que fa poc que viuen aquí".

Abans d'acabar, va deixar molt clar que la CUP és una organització assembleària i que apostaven pel treball en equip, defugint lideratges i personalismes.

En la darrera intervenció Xevi Jou, persona amb una llarga trajectòria en la participació de diferents reivindicacions populars de la població i amb una vinculació molt activa en diferents entitats del poble, es va centrar amb els motius que l'havien fet decidir a donar suport i a començar a treballar en aquesta candidatura.

En Xevi Jou va acabar el seu discurs animant a tothom a què es comprometi amb el projecte, dins les possibilitats de cadascun/a, per així entre tots i totes poder millorar el nostre benestar, el nostre poble i el nostre país.

Per saber-ne més:

Entrevista a Albert Serrats, candidat de la CUP a Bordils 

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M

Totes les notícies sobre la CUP 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid