Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Vic denuncia l'estat d'abandonament de les adoberies, tot i ser un bé patrimonial protegit

La CUP de Vic denuncia l'estat d'abandó de les adoberies, tot i ser un bé patrimonial protegit La CUP de Vic ha plasmat aquest dissabte a la tarda el seu compromís amb la preservació de les Adoberies de Vic.
 
Una acció reivindicativa ha servit per posar de manifest que la rehabilitació d'aquesta zona de la ciutat és una de les prioritats electorals de l'esquerra independentista. De fet durant l'acció s'ha anunciat que si la CUP assumís l'alcaldia després de les eleccions del 22 de maig, les actuacions en aquest sector “oblidat” de Vic començarien l'endemà mateix dels comicis.

14/05/2011 21:49 Política
La candidata, Georgina Rieradevall, ha explicat que la CUP vol donar “vida” a aquest sector tot “respectant el seu tarannà” adober però convertint-lo en un nou referent de la ciutat. Rieradevall ha denunciat que malgrat la catalogació de patrimoni que han tingut les adoberies i en què la CUP n'ha estat la principal impulsora, l'actual equip de govern ha deixat “caure” algunes d'aquestes fàbriques pellaires que són “una part important” de la història de la ciutat.

Entre d'altres, la CUP vol crear el centre cívic del barri del centre històric a les adoberies, i estudiar la possibilitat de crear un Museu d'Història de la ciutat en una de les adoberies, no sense abans fer un procés participatiu “real”. Una altra de les propostes és fer horts comunitaris i un parc darrera Can Macara per tal de potenciar la cohesió i sociabilització al barri i millora la connectivitat d'aquesta zona de la ciutat amb la zona de l'Atlàntida. La CUP també vol impulsar, mitjançant una cessió d'ús amb els propietaris, la presència d'habitatge protegit, La voluntat de la CUP és convertir el barri en un nou centre cultural, turístic i de vida de la ciutat.

Una comitiva de ciutadans amb màscara per il·lustrar el perill que suposa l'actual estat de les adoberies havia sortit a dos quarts de 7 de la plaça Major. Una banda musical ha interpretat una marxa fúnebre per escenificar el mal l'estat en que es troben les adoberies. La CUP, però, ha dit davant aquests edificis abandonats que defensarà que “tornin a tenir vida”.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid