Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una perolada visita als responsables de les retallades socials a València

Al voltant de 300 persones participaren en la perolada contra les retallades socials convocada per la Plataforma pels Drets Socials de València. La mobilització comptà amb la participació de les assemblees d'estudiants de la UVEG i de la Plataforma d'Afectats/des per les Hipoteques.
 
Un cop disolta la manifestació un grup de joves manifestants fou identificat per la policia espanyola a l'alçada de la Porta de la Mar, els cossos repressius els advertiren que obririen diligències contra ells.

13/05/2011 22:41 Política

Encapçalades per una pancarta on es podia llegir "STOP desnonaments" els manifestants recorreren el centre de la ciutat visitant punts negres de la precarietat. Així la marxa va eixir des de la seu central del Banc d'Espanya, passant per la del Banc de València, la de Bancaixa, el Corte Inglés, els jutjats, i la Delegació de Govern. En aquestes entitats es denuncià les retallades socials, els regals de diners públics als bancs, els desnonaments i la llei hipotecària espanyola, les retallades de les pensions, la corrupció, i la precarietat i la repressió contra els sindicalistes.

Un grup molt actiu de les assemblees d'estudiants se sumà a la marxa després d'una jornada de lluita contra la precarietat a la Universitat de València. Aquest grup s'havia concentrat al Campus de Blasco Ibàñez i marxà, rere una pancarta on es llegia "Des de les aules construïm resistències", tallant el tràfic fins les portes del Banc d'Espanya on s'afegí a la perolada.

La convocatòria comptà amb la presència activa de militants de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Confederació General del Treball (CGT), Intersindical Valenciana, Endavant OSAN, l'Aseemblea de Joves de València, Maulets, PCPE, PCPV, Esquerra Anticapitalista, SEPC, la Koordinadora de kol·lectius del Park Alkosa, i Esquerra Unida. Un cop disolta la manifestació un grup de joves manifestants fou identificat per la policia espanyola a l'alçada de la Porta de la Mar, els cossos repressius els advertiren que obririen diligències contra ells.


Vídeo de la perolada + entrevista  (revista alteritat)

{youtube}v9dr5ND2S9k{/youtube} 

Vídeo de la perolada

{youtube}PTv1lVIVMq4{/youtube} 

Coincidint amb aquesta mobilització 50 persones es concentraren a la ciutat de Xàtiva contra les retallades socials. Llegiu la crònica

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid