Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona vol posar en marxa un nou punt de trobada per a la cultura popular

La CUP, que té el suport de Reagrupament (Rcat) a la ciutat de Girona, ha constatat avui el mal estat en què es troba el Mas Abella i proposa la creació d'un nou punt de trobada destinat a la cultura popular i tradicional.
 
Recollint les demandes del sector, la CUP ha exposat avui les seves propostes pel que fa a la cultura d'arrel i popular. Tal i com ha pogut observar personalment Jordi Navarro, alcaldable de la formació, el punt de trobada del Mas Abella -actualment destinat a l'ús d'entitats com la Fal·lera Gironina, els Diables de l'Onyar o Orella Activa- es troba en un estat lamentable i les instal·lacions resulten insuficients pel seu propòsit.

11/05/2011 20:35 Política
Entre d'altres aspectes, la CUP denuncia la infrautilització del pis superior i la deixadesa dels espais comuns, com el hall i els lavabos, que l'Ajuntamet no neteja. En l'actualitat l'edifici s'usa gairebé exclusivament com a magatzem. És per aquest motiu que la CUP proposa l'establiment d'una nova infrastructura per a la cultura popular.
 
La formació valora que es tracti d'un espai de cogestió amb l'Ajuntament, més cèntric i que concentri diverses funcions. Entre d'altres, aquest nou hotel d'entitats de la cultura popular hauria d'habilitar més sales pels assajos i un magatzem que permeti tenir el bestiari, els petards o la roba, ben endreçats. A més a més, per tal de fomentar la cohesió i la xarxa entre les diferents disciplines de la cultura popular, la CUP proposa que s'hi insta·li i una cafeteria. "La cultura d'arrel, tradicional i popular és vital per a la cohesió social.
 
És aquest sector, que fins ara ha estat tan denostat pels governs locals, el que genera referents culturals comunitaris, que són capaços d'integrar a tothom, vinguin d'on vinguin". Deixar d'utilitzar el Mas Abella com a magatzem permetria posar en valor aquest edifici del segle XVII, restaurat fa pocs anys i que conté elements arquitectònics d'interès.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid