Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Vic aposta per "obrir" la cultura de la ciutat

La CUP de Vic va presentar aquest dimarts les propostes de Cultura i Patrimoni històric del seu programa.

Els membres de la candidatura de l'esquerra independentista han presentat aquest dimarts un paquet de mesures que han de permetre "trencar" el bloqueig de l'actual política cultural del govern tripartit (CiU, PSC i ERC). La candidata, Georgina Rieradevall, i Alan Costa i Ramon Ripoll, membres de la llista, han denunciat que l'obertura de l'Atlàntida ha provocat una disminució dels recursos culturals.

11/05/2011 17:19 Política
"Tot va al Ferrero Rocher", va criticar Ramon Ripoll fent referència al nom popular al qual la gent es refereix a aquest complex cultural. La CUP denuncia el sistema de gestió "privatitzat" d'aquest equipament que impedeix que les entitats de la ciutat el puguin utilitzar gratuïtament o que no s'hi facin les sessions del Cine Club.

Entre les propostes culturals que ha desgranat la CUP hi ha la creació d'un banc de recursos destinat a les associacions on aquestes tinguin a la seva disposició equipament tècnic, cadires o altres materials, que les entitats de la ciutat puguin tenir parades en les festes i fires de la ciutat per tal de tenir ingressos atípics o dotar econòmicament la Festa Major. Ripoll va defensar també un replanteig de l'actual Museu de l'Art de la Pell que "sembla un cementiri". La CUP també considera que cal fer un conveni de col·laboració amb la Torratxa perquè l'actual equip de govern "no ha sabut valorar la feinada que han fet" tant en la difusió cultural, les polítiques juvenils i la integració.

En el capítol de patrimoni la CUP aposta per rehabilitar el barri de les Adoberies, crear el centre cívic del barri del centre històric a les adoberies, i estudiar la possibilitat de crear un Museu d'Història de la ciutat en una de les adoberies, no sense abans fer un procés participatiu "real". Una altra de les propostes és fer horts comunitaris i un parc darrera Can Macara per tal de potenciar la cohesió i sociabilització al barri.

La voluntat de la CUP és convertir el barri en un nou centre cultural i turístic de la ciutat. La CUP també vol crear la figura de l'arqueòleg municipal, i fer sondejos arqueològics abans de realitzar qualsevol transformació arquitectònica. Treballarà per la rehabilitació del Molí d'en Saborit, del Molí de Sant Llorenç, i estudiarà la manera de preservar l'església de Sant Martí de Sentfores. També protegirà el refugi de la Guerra Civil de l'antic barri de l'estació, perquè pugui ser visitar i estudiat.

La candidata de la CUP, Georgina Rieradevall, va destacar en la seva intervenció que l'objectiu de la CUP se centra en promoure una "cultura pròpia, integradora i de qualitat" on la llengua i la cultura popular pròpia en siguin la principal base.

L'acte es va fer a la sala d'actes del Museu Episcopal. Les propostes de la CUP van aixecatraplaudiments entre els assistents que han acabat l'acte amb el cant de l'himne nacional.

Per saber-ne més:

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M

Totes les notícies sobre la CUP 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid