Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alternativa per la Garrotxa es compromet a impulsar uns pressupostos participatius

Les grans obres s’han de poder consultar a la ciutadania. És una reivindicació d'Alternativa per la Garrotxa, una candidatura propera a la CUP que es presenta a Olot i que avança que impulsarà uns pressupostos participatius, una iniciativa que ja s'aplica amb èxit a ciutats petites com Santa Cristina d'Aro o a grans ciutats de més d'un milió com Porto Alegre al Brasil.

Segons Alternativa, aquesta proposta és un mecanisme de democràcia directa que permet als ciutadans influir o decidir directament sobre els pressupostos públics, mitjançant processos de participació ciutadana.

08/05/2011 17:32 Política
El procés es vehicula a través de les assemblees obertes i on tothom major de 16 anys té el mateix dret a veu i vot. Les assemblees poden ser de barri o temàtiques i els ciutadans participants poden fer les propostes que han de formar part del pressupost municipal.
 
En aquestes assemblees també s'escullen els representats de cada assemblea per al Consell de Barris que recollirà les propostes de totes les assemblees i, després d'un debat intern i democràtic, el  consell decidirà quines formaran part del document final.
 
En tot aquest procés hi ha l’orientació i l'ajuda d'un tècnic que no té dret a vot, explica Alternativa per la Garrotxa, que remarca que serà l'Àrea Econòmica de l'Ajuntament qui analitzarà i dirà quant costen les propostes del Consell de Ciutadans i es confeccionarà el projecte de pressupostos per a l'any següent. Finalment, aquesta proposta de pressupost serà revisada pel Consell de Barris i, si hi està d'acord, l'aprovarà i es presentarà al Ple de l'Ajuntament per a la seva aprovació definitiva. El Consell de Barris avalua constantment el procés i l'execució del pressupost aprovat i conjuntament amb els responsables i els tècnics municipals informa les Assemblees de Barri i les Assemblees Temàtiques de l'evolució de l'aplicació del pressupost.
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid