Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La PAH convoca una cassolada davant del Parlament pel debat sobre la dació en pagament

 Demà el Parlament de Catalunya, a causa de la pressió que s'està exercint des de la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) i els moviments populars, es posicionarà oficialment sobre la dació en pagament.

La PAH ha convocat una cassolada davant del Parlament a les 10.45h., amb l'objectiu d'estar present i pressionar des de fora aquells grups que encara dubten entre cedir als beneficis de la banca o defensar els drets de la ciutadania. Els grups ICV, ERC, C's i SI defensaran la històrica reivindicació de la PAH perquè el Parlament de Catalunya insti al govern ia les Corts Espanyoles a modificar la llei estatal corresponent i possibilitar que lliurar l’habitatge saldi les hipoteques impagades.

22/03/2011 02:47 Drets i Llibertats

Pel que fa a CiU, a darrera hora, s'ha sabut que ha retirat les esmenes a la totalitat que havia presentat a les iniciatives presentades. Del PSC només sap que la passada setmana va fer unes declaracions ambigües sobre això i del PP, la Plataforma diu que "ni sap ni contesta".

El Congrés va rebutjar la iniciativa
Republicans i ecosocialistes ja van intentar dur aquesta iniciativa al Congrés, però no va arribar a debatre’s per l’oposició dels dos grups majoritaris, PSOE i PP, i l'abstenció de CiU. La dació en pagament, com es denomina tècnicament saldar la hipoteca amb el lliurament del pis, és una pràctica admesa en d’altres països –com ara als EUA–, però no pas a Espanya. La legislació espanyola estableix que el client respon amb tots els seus béns presents i futurs per la hipoteca. En cas d’impagament, l’immoble hipotecat se subhasta, i si el preu d’adjudicació és inferior a l’import pendent de la hipoteca –com passa actualment, després que esclatés la bombolla immobiliària–, cal seguir pagant-la al banc fins liquidar-la, segons eldebat.cat 

En  els darrers mesoso, però, algunes sentències judicials -una a Sabadell-,  i l'altre a Navarra han admès la dació en pagament. Totes dues sentències estan recorregudes i no crearien jurisprudència fins que arribin al Tribunal Suprem. Paral·lelament, hi ha en marxa una Iniciativa Legislativa Popular per dur la dació en pagament al Congrés. 

Tot i així, la patronal espanyola de banca ha manifestat el seu rebuig i els riscos que comportaria per l'estabilitat del sistema bancari, en una carta enviada a la Ministra espanyola,  Elena Salgado.

Per saber-ne més:

La CUP de Figueres lamenta la manca de valentia de l’Ajuntament en la defensa de famílies desnonades 

La lluita contra els desnonaments 

La pressió popular frustra un intent de desnonament per tercer cop

La CUP de Vic dóna suport a la concentració en contra dels desnonaments i per un habitatge digne 

La CUP Sabadell presenta el programa d'habitatge davant d’una promoció de “lloguer social” en obres 

Membres de l'Assemblea d'Aturats de Barcelona realitzen una protesta a l'ajuntament 

La CUP de Mataró presentarà una proposta pel "dret a l'habitat i contra els desnonaments" al Ple 

 
 
 
 
 
La CUP de Barcelona presenta una Iniciativa Ciutadana sobre el dret a l’habitatge 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid