Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reagrupament fa públic el seu suport a la CUP de Girona

Reagrupament Gironès ha fet pública aquest divendres la seva decisió de donar suport a la CUP de Girona de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig.
 

En un comunicat, l'associació assenyala que ha optat "per aquella candidatura que defensa un model de ciutat i d'ajuntament més compatible amb els nostres principis d'independència, regeneració democràtica i treball". El portaveu de la CUP de Girona, Jordi Navarro, ha assegurat a Llibertat.cat que es tracta d'un "principi d'acord" o "preacord" pel qual Reagrupament "dóna suport a la CUP per enfortir el projecte de la Unitat Popular".

25/02/2011 22:00 Política

Segons ha donat a conèixer aquest divendres Reagrupament, l'assemblea va aprovar dijous, per gairebé un 70% de vots a favor, "la proposta d'aliança amb la CUP per concórrer en una sola llista a la ciutat de Girona" a les municipals del 22-M. Segons admet la mateixa associació, "ara per ara aquesta decisió significa que existeix un principi d'acord entre la CUP i Reagrupament que en els propers dies s'ha d'acabar de definir". En aquest sentit, avança que l'acord podria ser presentat en una roda de premsa conjunta a principis de la setmana vinent.
 
Reagrupament sempre ha perseguit "que l'independentisme és pogués presentar en una sola candidatura que fos el màxim d'unitària possible", però ho va haver de descartar, confessa, perquè "un pacte a tres bandes [amb CUP, ERC i Solidaritat] era també pràcticament irrealitzable".
 
La CUP, la millor opció, segons Reagrupament
 
Reagrupament va valorar les diferents propostes i finalment, apunta, "hem optat per aquella que ens sembla que defensa un model de ciutat i d'ajuntament més compatible amb els notres principis d'independència, regeneració democràtica i treball". D'aquesta manera, fa confiança a la CUP per col·laborar -lluny d'un acord "estrictament electoral", diu- en la consolidació "d'un projecte municipal bo per a la ciutat, arrelat als moviments cívics i associatius gironins, participatiu i obert". Segons Reagrupament, aquest acostament "obre unes molt bones perspectives electorals que poden fer que aquesta proposta política sigui decisiva en el futur ajuntament gironí".

Reagrupament Independentista diu valorar "la feina que ha fet la CUP a Girona els últims anys a diferents barris, la seva col·laboració amb associacions veïnals i col·lectius diversos, la seva presència en diferents campanyes i mobilitzacions, etc.".

Reagrupament ja es va sumar a la convocatòria de la CUP de la passada Diada Nacional [vídeo i crònica].

Navarro: "La llista és de la CUP"
 

El portaveu de la CUP de Girona, Jordi Navarro, ha explicat a Llibertat.cat que Reagrupament ha decidit donar suport a la CUP "per enfortir el projecte de la Unitat Popular". En aquest sentit, no es tracta de cap mena de coalició ja que "la llista és de la CUP", ha afirmat. D'aquesta manera, el suport de Reagrupament es vehicularà a través de la incorporació a la llista de la CUP d'"algunes persones de la militància de Rcat". "Rcat ens dóna suport, res més, ni es tracta d'una coalició ni és cap pacte on la CUP quedi diluïda", ha assegurat l'alcaldable.

Navarro ha dit que "de moment només hi ha un principi d'acord o un preacord" que respon a la crida que la CUP va fer "a diferents sectors socials de la ciutat: veinals, anticapitalistes, ecologistes, independentistes... a donar suport a la CUP i a enfortir el projecte de la Unitat Popular". "Creiem que la CUP és un projecte prou ampli i obert com per integrar-hi aquest reguitzell de sensibilitats", assenyala i conclou: "Estem convençuts que la ciutadania, el poble, recolzarà aquest projecte engrescador i ferm una aposta per obrir-nos a nous sectors i sumar esforços per dur la veu del carrer a l'Ajuntament".

De la seva banda, el candidat també assegura que la CUP "continuarà fidel a la seva línia política i referma el seu compromís amb la transformació radical del model de ciutat, la seva aposta per la democràcia participativa i directe, la lluita per la dignitat dels barris i les classes populars,  la defensa del territori i l'oposició frontal a les polítiques especulatives les mobilitzacions per la llengua o la lluita contra la crisi capitalista i les retallades".

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid