Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ofensiva antisentència del Suprem als ajuntaments

Els ajuntaments del Principat de Catalunya han iniciat una ofensiva institucional per rebutjar les sentències del Tribunal Suprem, que estableixen l'obligatorietat d'introduir el castellà a les escoles com a llengua de l'ensenyament a més del català, suprimint així el el model d'immersió lingüística.
 
Poblacions com El Vendrell (Baix Penedès), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Flix (Ribera d'Ebre) o Palafrugell (Baix Empordà) ja han aprovat mocions per defensar la immersió i rebutjar les sentències del Suprem i d'altres ho faran en els plens dels propers mesos.

31/12/2010 12:18 Llengua

Flix i Palafrugell van aprovar les mocions el passat 23 de desembre per rebutjar les sentències del Tribunal Suprem sobre les llengües vehiculars en el sistema educatiu català i a favor de la immersió lingüística. De la seva banda, el Vendrell va aprovar-lo dilluns 27 de desembre al vespre, mentre que Sant Feliu de Llobregat ho va fer el 28 de desembre. De la seva banda, la CUP de Figueres ja ha anunciat el seu propòsit de presentar-ne una també.

A Sant Feliu de Llobregat PSC, CiU, i el principal partit de l'oposició, ICV, es van unir per donar suport a una moció presentada pel regidor d'ERC. El PP va ser l'únic grup que s'hi va oposar. El text aprovat a la capital del Baix Llobregat, on molts veïns són castellanoparlants, defensa l'actual model d'immersió i reclama unitat a les forces polítiques i la societat civil enfront de l'enèsim atac a la llengua, cultura i societat catalanes.

A El Vendrell el text va ser aprovat amb 11 vots favorables del govern de CiU -impulsor de la moció- i dels grups a l'oposició del PSC i ERC, 4 abstencions de PxC i un únic vot en contra, del PP. L'Ajuntament va presentar la moció en un ple extraordinari amb un únic punt a l'ordre del dia, i en què govern i part d'oposició havien consensuat l'aprovació de la moció.

El text defensa la immersió lingüística i també dóna suport a les entitats catalanes que s'han manifestat al respecte. Com a primer punt, el desacord amb les sentències del Suprem que van en contra del sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes, que ha suposat i d'una manera demostrada, com així ho exposa el darrer informe PISA, un model d'èxit i de coneixement de la llengua pròpia de Catalunya, el català, i també de la llengua castellana. A la vegada, la moció dóna suport a la declaració institucional signada per entitats catalanes de la societat civil, i al sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes. A partir d'aquí, s'insta el Parlament a manifestar el seu desacord amb les sentències i a complir la Llei d'Educació de Catalunya, i a comunicar la decisió del Vendrell a tots els estaments implicats.

Per saber-ne més:

Els lectors opten per desacatar les sentències del Suprem sobre la immersió lingüística 

Emergeix l’esperit del 10 de juliol arreu del país davant el silenci del nou arc parlamentari 

 
 
 
 
 
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid