Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els lectors opten per desacatar les sentències del Suprem sobre la immersió lingüística

Consideren que la consciència independentista està prou estesa com per poder assumir la desobediència cap al Tribunal Suprem, que la setmana passada va emetre tres sentències en què basant-se en els recursos que només tres famílies havien presentat contra el model català d'immersió lingüística, va establir l'obligatorietat d'introduir el castellà a les escoles com a llengua de l'ensenyament a més del català.

Aquest fet va desencadenar la fúria d'amplis sectors de la societat, que convocats per la CUP van sortir al carrer l'endemà mateix de l'agressió per rebutjar les sentències. Ara, l'enquesta de Llibertat.cat revela que el 78,3% de persones que l'han votada és partidària de desobeir-les.

30/12/2010 02:31 Llengua

Amb tot, un 20,5% sí que creu que s'han d'acatar perquè segons afirmen no estem prou preparats per plantar cara a les agressions. Un 1,2% dels lectors que ha votat l'enquesta no ha sabut pronunciar-se. Vegeu-ne els resultats.

Emergeix l’esperit del 10 de juliol arreu del país davant el silenci del nou arc parlamentari

La CUP encapçala la protesta contra les sentències del TS amb nombroses concentracions arreu
 
El Tribunal Suprem estableix que el castellà ha de ser vehicular a les escoles de Catalunya

 
Nova enquesta

Aquesta setmana l'enquesta de Llibertat.cat tocarà un tema cabdal en el manteniment de l'estructura radial hipanocèntrica de l'Estat, que malda per obstruir les connexions entre els diferents territoris dels Països Catalans i en canvi facilitar-les enormement amb Madrid, el centre del món. Prova d'això n'és el recentment inaugurat tren que connecta València amb Madrid en tan sols una hora i mitja, ni més ni menys que la meitat -tot i ser més a prop- que es tarda en anar de València a Barcelona en tren.
 
A partir d'aquí es planteja la importància de millorar les comunicacions per cohesionar el país i esdevenir més forts davant de l'estat espanyol.
 
Per tot això, aquesta setmana Llibertat.cat pregunta: "S'han de reforçar els lligams socioeconòmics entre els territoris dels Països Catalans per fer front a les maniobres disgregadores de l'Estat?".

- Sí, amb una estratègia eficaç, que reconegui les característiques peculiars de cada territori i reforci els seus vincles, potenciant la interrelació de persones i la informació

- No, els elements econòmics i de dinàmica socials no es poden determinar des de la lluita política: cada territori ha de fer-se prevaldre

- NS/NC

El tren de València a Barcelona tarda el doble que de València a Madrid


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid