Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Marroc amenaça i tortura els sahrauís revoltats

Les autoritats marroquines han detingut més de 700 persones i les han interrogat perquè donin els noms dels líders dels disturbis originats després del desmantellament violent d'un campament sahrauí prop d'al-Aaiun, segons ha denunciat aquest dimecres el Front Polisari.

La policia ha habilitat almenys cinc centres de detenció on es pressionen centenars de persones perquè diguin noms sota amenaces i tortures. El Front Polisari xifra en divuit els morts al Sàhara Occidental.

10/11/2010 21:25 Internacional

 

El Front Polisari calcula que s'han detingut a més de 700 persones i algunes membres de l'organització estimen que la xifra es podria elevar a mil. Entre els detinguts hi ha nombroses dones que els seus fills han donat per desaparegudes. Els detinguts es troben confinats en almenys cinc centres, alguns de les quals van ser en el passat instal·lacions militars espanyoles

Les autoritats marroquines no permeten l'entrada de la premsa estrangera al territori, un fet que afegeix confusió sobre l'abast de la repressió. Les imatges de cotxes cremats que arriben a través d'Internet demsotren els atacs que estan rebent els sahrauís a la capital de l'antiga colònia espanyola.

Rabat proposa que el Sàhara Occidental es converteixi en una regió autònoma del Marroc, però el Front Polisari insisteix en dur a terme un referèndum perquè els saharauís decideixin el si es volen independitzar completament.
 
{youtube}xOWTgR4lAyI{/youtube}
 
{youtube}OxMDpT9GFyQ{/youtube}

 

Per saber-ne més:

11 morts, 723 ferits i 159 desapareguts sahrauís, darrer balanç a al-Aaiun

 
 
 
 

L'assassinat d'un nen sahrauí posa de manifest la gravetat del conflicte 

Ataquen i detenen als membres que distribueixen aliments als campaments de sahrauís 

 

 


Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid