Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La reforma de les jubilacions francesa supera l'últim tràmit i queda definitivament aprovada

La reforma de les jubilacions ha estat finalment aprovada pel parlament francès després de la ratificació aquest dimecres de l'Assemblea francesa aquest dimecres, a poques hores d'una nova jornada de vaga que servirà per veure com respon la societat.

El text definitiu, acordat per una comissió mixta de les dues cambres legislatives i ja aprovat pel Senat, modifica l'edat mínima de jubilació dels 60 als 62 anys, amb l'objectiu de reduir el dèficit derivat de l'allargament de l'esperança de vida.

27/10/2010 22:18 Laboral
El Partit Socialista ha insistit que portarà el text al Consell Constitucional, el que pot encallar l'aplicació de la llei. Després de l'aprovació del Senat el dimecres, la cambra baixa francesa ha donat el vistiplau al text definitiu amb 336 vots a favor i 233 textos en contra. Finalitza així un llarg procés parlamentari entre les dues cambres legislatives que ha anat acompanyat de una desena de jornades de mobilitzacions i un bloqueig que va deixar milers de benzineres sense carburant.

La nova llei, però, podria patir un retard en la seva aplicació perquè el Partit Socialista (PS), contrari al text, ja ha anunciat que el recorrerà davant el Consell Constitucional. Alguns partits de l'esquerra que estan a l'oposició en les dues cambres legislatives franceses consideren que el document s'hauria de referendar abans de ser aplicat.

La reforma estableix l'edat mínima de jubilació als 62 anys, en comptes dels 60 anys, i retarda igualment les 65 als 67 l'edat per gaudir d'una pensió completa.

Tot i la votació d'aquest dimecres, els sindicats no estan disposats a callar i esperen donar un cop d'autoritat en la nova jornada de vaga convocada per aquest dijous.

Per saber-ne més:

Continuen les mobilitzacions davant l'aprovació del Senat francès de la reforma de jubilacions

Perpinyà viu una les mobilitzacions més multitudinària dels darrers anys 

Els sindicats aplaudeixen la classe treballadora de l'estat francès

La COS se solidaritza amb la lluita de treballadors del nord de l'Albera 

Augmenta el nombre de manifestants a Perpinyà en contra de la reforma de les pensions

La reforma de les pensions incendia l'estat francès 

Els estudiants encapçalen una nova manifestació contra les "reformes de les pensions" a Perpinyà 

Una marxa aplega 2000 alumnes d'institut a Perpinyà en protesta per la reforma de les pensions 

A cada mobilització augmenta la xifra de manifestants per la jubilació als 60 anys a Catalunya Nord
 
 
 
 
  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid