Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una marxa aplega 2000 alumnes d'institut a Perpinyà en protesta per la reforma de les pensions

Després de la mobilització de dimarts passat, continuen les vagues a Catalunya Nord i a l'estat francès. Avui al matí, procediran a la «posada de dol de la placa commemorativa» de Léon Blum, a la façana del centre, ubicat en el barri del Molí de Vent de Perpinyà. D'altra banda, el centre dels impostos del barri de Sant Galdric de Perpinyà i el de Ribesalteses es troben bloquejats.
Una manifestació amb 2000 joves va caminar ahir per la ciutat, partint de la plaça de Catalunya. Seguint un recorregut inèdit, els manifestants eren presents en les 11h al voltant de l'edifici central de la Comunitat de Municipis Perpinyà Mediterrània, al barri de Sant Assiscle, tot i que la tradició preveu concentracions enfront de la prefectura nord-catalana.

 

15/10/2010 04:38 Laboral
Aquesta marxa és emmarcada per professors, amb la participació d'estudiants de la Universitat de Perpinyà, que ha entrat en vaga parcial aquest dijous. Els instituts Lurçat, Arago, Blum, Picasso, Blanc, Maillol i Bon Socors de Perpinyà, Rosa Luxemburg de Canet, De Séverac a Ceret, i Renouvier de Prada, o sigui el conjunt dels centres nord-catalans, són concernits, de vegades fins al bloqueig integral. Mentre que es desenvolupa la mobilització dels joves, amb una espontaneïtat qüestionada, un Quarter General s'ha muntat al Liceu Maillol de Perpinyà, per estructurar el moviment.
 
A les 7h 45, una intersindical del Liceu Léon Blum, reunida en una assemblea general, ha decidit de «continuar i ampliar» la «lluita contra la reforma de les jubilacions», segons un comunicat. Durant la tarda s'han produït diversos col·lapses viaris en la zona del mercat de Sant Carles, on s'ha pogut observar diversos focs de pneumàtics. Diverses desenes d'alumnes d'institut han desfilat en aquest mateix sector, al costat de militants de la CGT, en una aliança nova.
 
 
Per saber-ne més: 
A cada mobilització augmenta la xifra de manifestants per la jubilació als 60 anys a Catalunya Nord
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid