Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kaosenlared impulsa un manifest de suport als mitjans alternatius criminalitzats

Arran de la criminalització que estan patint els mitjans i col·lectius crítics, Kaosenlared ha engegat un manifest de suport a la llibertat d'expressió i opinió perquè s'hi adhereixi quanta més gent millor [vegeu llistat d'adherits]. Per sumar-se a la causa i donar suport al manifest només cal enviar el nom i la professió a manifiestokaos@gmail.com.

Els sotasignants sostenen que "les classes dominants tornen a intentar criminalitzar la informació alternativa de les classes populars" ja que aquests mitjans doten les classes populars de l'espai "que li és negat per norma en els mitjans de comunicació controlats pels amos del món: el capital i la burgesia".

13/10/2010 09:00 Drets i Llibertats

Manifest

Davant la constant criminalització dels mitjans de comunicació i moviments socials alternatius i després de la petició de l'Ajuntament de Barcelona de demanar a la fiscalia que valori la possibilitat d'obrir diligències contra Kaosenlared.net i altres mitjans alternatius, a objecte d'investigar una presumpta apologia de la violència comesa per aquestes webs, els / les sotasignats volem expressar el següent:

1 - Kaosenlared.net ha mantingut sempre una actitud rigorosa i sense incitar a cap violència en el tractament de la informació, la qual cosa l'ha convertit en mitjà de transmissió fonamental per difondre les informacions publicades pels diferents autors i autores a través del sistema de Lliure Publicació, així com pels integrants del seu equip de col.laboradors (personalitats reconegudes de tots els àmbits del pensament de l'esquerra de tot el món), el que el defineix com un mitjà de comunicació alternativa, plural, lliure i veraç, i, en cap cas, com protector o impulsor de violència.

2. En l'era de la informació, d'Internet, de la globalització informativa i de la proliferació de l'anomenada guerra de quarta generació-guerra mediàtica-, les classes dominants tornen a intentar criminalitzar la informació alternativa de les classes populars.

3. Creiem que aquesta acció forma part d'una campanya de més calat, una campanya la finalitat última és la criminalització dels moviments socials, als quals els mitjans d'informació alternativa li donen la veu i l'espai que li és negat per norma en els mitjans de comunicació controlats pels amos del món: el capital i la burgesia.

4. El silenciament de les opinions alternatives i de les persones que lluiten per un món millor és evident, només cal analitzar com s'informa de qualsevol postura alternativa en aquests mitjans. O fins i tot com els comunicats dels MMSS no són ni tan sols publicats en aquests.

5. Els mitjans de comunicació que estan al servei de les classes populars i del poble treballador, reivindiquen la pau. Pau que indivisiblement està lligada a la justícia social. Els objectius del poble no tenen res a veure amb les pantomimes monstruoses que vivim cada dia, sostingudes sobre una estructura socioeconòmica de submissió i d'esclavitud moderna.

6. La lluita de l'esquerra anticapitalista, sumits en la precarietat laboral i social, l'assetjament policial i judicial, necessita mitjans de comunicació contra el poder hegemònic, és part fonamental del nostre dret a la llibertat d'expressió i organització. Dret humà i democràtic que ningú civilitzat pot negar.

7. Si Kaosenlared.net o altres mitjans alternatius, fossin tancats, s'estaria vulnerant tota la legislació espanyola i internacional en matèria de llibertat d'expressió. Aquesta legislació bolca la responsabilitat dels fets imputables en els autors dels articles, i no en els mitjans que serveixen com a simple mecanisme de transmissió d'aquests. No hi ha cap raó per actuar judicialment contra aquests mitjans alternatius. L'apologia de la violència, només té encaix en el Codi Penal espanyol si es realitza per motius racistes, antisemites o ideològics (article 510 del Codi Penal) i justament Kaosenlared.net és exemple en la defensa dels drets de les minories i de respecte per a totes les ideologies democràtiques.

8. Expressem la nostra solidaritat i suport a Kaosenlared.net ia la resta de mitjans alternatius "assenyalats" en els últims dies, així com el nostre profund malestar per aquest nou atac a la llibertat d'expressió.

9. Les persones que treballem, escrivim i llegim kaosenlared estem contra la criminalització dels mitjans de comunicació alternatius i dels moviments socials.

10. La nostra lluita està en la batalla de les idees i per la informació professional i alternativa. No coneixem més armes que la paraula, els arguments raonats i el pensament crític. Som gent de pau.

Per saber-ne més:

Un centenar de professor(e)s diuen "prou" a la criminalització dels moviments socials

Alerta Solidària respon l'amenaça de censura de l'Ajuntament de Barcelona

 

L'Ajuntament de Barcelona també vol tancar la pàgina web d'Alerta Solidària 

La CUP de Barcelona se solidaritza amb les webs i els portals que l’Ajuntament pretén tancar 

Escarp (PSC) amenaça Kaos en la red i altres mitjans de comunicació 

Apunt sobre la violència patida a la ciutat de Barcelona 

Dos dels detinguts el 29-S ingressen a presó 

Jutgen tres piquets informatius de la vaga del 29-S 

71 detinguts i centenars de ferits, balanç final de la ràtzia policial del 29-S 

L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid