Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els estudiants encapçalen una nova manifestació contra les "reformes de les pensions" a Perpinyà

La reforma de les jubilacions ha estat, altre cop, el motiu de la manifestació avui a Perpinyà. La quarta en un mes. 

La marxa, encapçalada per prop de 300 estudiants, ha comptat amb 20.000 persones, segons els organitzadors i 5.000, segons la policia. És la quarta mobilització que té lloc l'estat francès des de finals d'agost i en aquesta ocasió s'ha comptabilitzat com una de les més nombroses a la ciutat de Perpinyà. El recorregut de la protesta s'ha pogut fer sense incidents i ha finalitzat davant de la prefectura dels Pirineus Orientals, amb el clam de "Sarko pas de futur, le peuple dans la rue!" i a la vaga general.

12/10/2010 20:36 Laboral
El text ja ha estat aprovat pel consell de ministres i la cambra baixa francesa. Durant el procés, la majoria parlamentària de dretes ha accedit a algunes de les peticions dels sindicats, com les excepcions perquè es puguin continuar jubilant als 60 anys els qui van començar a treballar d'adolescents o que les mares amb més de tres fills se'ls requereixin menys anys de cotització que a la resta. Aquest dies el text es debat al Senat abans de l'aprovació definitiva.
 
Imatge activaTot i així, els sindicat consideren que els canvis no són suficients i exigeixen que es mantingui la jubilació als 60 anys, un punt que per al govern francès és innegociable. És per això que les mobilitzacions continuaran.
 
Avui, a Perpinyà els estudiants de l'Institut Aragó han sortit també al carrer i han encapçalat la marxa, que asseguren que és la més multitudinària de les que s'han fet fins ara en contra de la llei de pensions, tot i la guerra de xifres que comencen a monopolitzar els titulars de premsa. 
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid