Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Correllengua aplega centenars de persones a Mataró en defensa i promoció de la llengua

Dissabte passat el "Correllengua va tornar a reunir centenars de mataronins i mataronines. El gegants, la xocolatada i la música van marcar una jornada festiva a favor de la llengua, la cultura i la llibertat del poble català" tal com ho explica Juli Cuéllar al seu bloc.

El manifest d’enguany, llegit a la Plaça de l’Ajuntament  per la representant de la comunitat Amaziga de la ciutat, Asmaa Aoutah, està escrit per l’escriptora i periodista Patrícia Gabancho. En el seu text, l’escriptora fa una reflexió sobre el català i la seva internacionalització deixant molt clar que “les llengües han de créixer i viure fora dels Manifestos” i en el que subratllava la necessitat de construir "un espai de normalitat per a la nostra llengua".

05/10/2010 11:23 Llengua
Per la seva banda la Presidenta de la CAL al Maresme, Juliana Becardit, va explicar la gran tasca que suposa tirar endavant una lluita com aquesta i va afegir que “ja fa 10 anys que piquem pedra a Mataró, anem insistint perquè no només és un acte lúdic, sinó també reivindicatiu i per això, persistirem”.
 
En el seu bloc, Juli Cuélla deixa clar que "sense sobirania nacional difícilment assolirem la normalitat lingüística" i on remarca  que "no podem autoenganyar-nos, perquè la celebració del Correllengua és un acte de resistència puntual davant la trista constatació de la desigualtat lingüística imposada pel marc jurídic i polític en el qual estem immersos. La reivindicació de la llengua i de la cultura catalanes mai serà suficient si no superem la nostra situació dependència"
 
Tot i i així, considera que "És molt important que la ciutadania es mobilitzi a favor del català. Però encara és més important que les nostres institucions vetllin perquè el català sigui la llengua d'ús preferent a casa nostra. Un exemple d'això, sobretot ara que d'aquí uns dies s'inaugurarà el Tecnocampus, és la marginació del català en bona part de la retolació del seu recinte, una situació que esperem que sigui esmenada pel nostre Govern municipal, tal i com hem demanat des de la CUP".
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid