Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Lleida també manté la manifestació independentista de l'Onze en detriment de l'autonomista

Com ja ha passat a Girona, Lleida també viu una pugna per les manifestacions de la Diada Nacional, en què diverses entitats i grups polítics volen deslluir la manifestació independentista de la CUP convocant-ne una de suposadament unitària però rebaixant el contingut polític.

En aquest sentit, la CUP de Lleida ha fet públic un manifest on anuncia que manté la seva mobilització en detriment de la manifestació convocada per Òmnium Cultural en defensa de l'Estatut. La formació reitera que "la via autonomista està esgotada" i critica l'entitat per haver renunciat al discurs independentista del 10-J.

04/09/2010 20:35 Política
Be37 11setebre2010 /components/com_extcalendar/upload/be37_11setebre2010.png

Per altra banda, la CUP recorda que porta juntament amb l’Assemblea de Joves i Maulets porten convocant anualment una manifestació que fa 15 anys que dura sempre "en defensa de la nació i el dret a decidir". Així, remarquen que segueix estant sempre oberta a la participació d’entitats de la ciutat, algunes de les quals ens han acompanyat tots aquests anys i a qui conviden de nou a sumar-se "a l'única convocatòria clarament independentista que tindrà lloc el proper Onze a la nostra ciutat".

LA CUP MANTÉ LA CONVOCATÒRIA DE LA SEVA MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA I NO ASSITIRÀ A LA MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE L’ESTATUT

Atesa la convocatòria d’Òmnium per manifestar-se en defensa de l’Estatut el proper 11 de setembre al matí a Lleida, la CUP ha decidit no secundar la convocatòria pels següents motius:


1.- CAP ESTATUT ENS FARÀ LLIURES: Entenem que la via autonomista està esgotada i que, atenent al procés de gestació d’aquest Estatut, diríem que ha nascut mort, ja que es va gestar en un pla completament electoralista i s’hi han succeït les retallades al text, no sols per part del TC sinó ja d’antuvi per algunes formacions polítiques que ara surten a manifestar-se en la seva defensa sense cap sentit de la vergonya ni de la coherència política. Un procés llastimós de renúncia darrera renúncia que ha culminat amb l’estisorada constitucional, agressió aquesta contra la dignitat i sobirania popular que sí mereixia la resposta del 10-J en què la CUP no va dubtar a sumar-se, malgrat no haver recolzat aquest Estatut, perquè no es tractava de defensar un text autonomista sinó de respondre una agressió a una nació de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar a qui es negava fins i tot tal condició. No és aquest l’escenari del proper 11 de setembre ni és aquesta la crida feta des d’Òmnium de Lleida a la societat civil, sinó la pura defensa de l’Estatut a les portes de la contesa electoral autonòmica al Principat. No és un poble sotmès qui ha de reivindicar les reixes que l’empresonen.

2.- SALVEM EL ROSER. NO AL PARADOR: Denunciem les mentides de l’alcalde Ros quan es va comprometre, davant la ciutadania, que el Roser seguiria essent espai d’homenatge als nostres caiguts de 1707 cada Diada. El primer any en que l’edifici és en mans de Paradores Nacionales, l’acte institucional és traslladat a la Seu Vella i des de l’Ajuntament s’està animant a les entitats a fer la seva ofrena dalt a la Seu, el que suposa una renúncia indigna per un ajuntament que enlloc de representar els interessos de la ciutat ha prioritzat els interessos d’una empresa hostalera per fer un ús privatiu del que havia estat equipament al servei de la cultura i l’educació. En aquest context, l’itinerari de la manifestació unitària finalitzant a la Seu Vella i donant pas a l’acte institucional, entenem que reforça aquest abandó del Roser com a espai clau de la nostra memòria col·lectiva.

3.- SEGUEM CADENES: INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME: La CUP junt a l’Assemblea de Joves i Maulets hem decidit mantenir la nostra convocatòria anual de manifestació, la de cada Diada al matí a Lleida, que compleix enguany la seva quinzena edició i que ens ha dut, tots aquests anys, ha sortir al carrer en defensa de la nació i el dret a decidir, i que ha estat i segueix estant sempre oberta a la participació d’entitats de la ciutat, algunes de les quals ens han acompanyat tots aquests anys i a qui convidem de nou a sumar-se a la única convocatòria clarament independentista que tindrà lloc el proper Onze a la nostra ciutat.
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid