Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'MDT advoca per construir el moviment per la independència des de la base

Considera que és prioritari augmentar el nombre de candidatures de la CUP que es presentaran a les municipals, treballar per aconseguir que la vaga general sigui un èxit, construir un moviment popular per la independència de base i aconseguir que la CUP assumeixi "desacomplexadament" el paper de referent polític de masses.

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha fet públic el seu manifest amb motiu de la Diada de l'11 de Setembre, en el qual possa l'accent en els avenços del poble cap a la independència i en la necessitat de combatre els atacs contra la classe treballadora ja que "el capitalisme és irreformable i esdevé urgent apostar per un model societat que el superi".

02/09/2010 10:50 Política

[MANIFEST PER LA DIADA DE L'ONZE] Adéu Espanya: cap a la República Socialista dels Països Catalans

 

cartellmdtEl passat 11 de setembre dèiem que en amplis sectors de la nostra societat el convenciment de la inutilitat i la falsedat de totes les promeses de reforma, una afirmació que enguany s'ha revelat més veritat que mai.

Així, hem vist com s'han esvaït les promeses de reforma per controlar el capital financer, a qui tothom assenyalava com a culpable, per exemple, que més d'un milió de catalan(e)s estiguin a l'atur.

Per contra, la fracció dominant del capital ha mostrat qui té el veritable poder en aquest sistema i ha obligat els diferents governs a prendre un seguit de mesures contra la classe treballadora (reforma laboral, reforma de les pensions, retallades de sous i de les prestacions socials, etc.). La lliçó que caldria extreure'n és clara: el capitalisme és irreformable i esdevé urgent apostar per un model societat que el superi.

D'altra banda, la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'estatutet de Catalunya ha certificat la mort definitiva de l'autonomisme i de les seves propostes reformistes, que només serveixen per mantenir-nos subjugats a l'Estat espanyol.

Sortosament, en aquest àmbit els sectors més conscients del nostre poble han pres la iniciativa i al llarg del darrer any han mostrat quin és camí per alliberar-nos de l'ocupació i l'espoli: la Ruptura Democràtica per la Independència.

Les consultes celebrades a centenars de municipis i la manifestació del passat 10 de juliol han estat un exemple d'autoorganització popular que ens assenyala que en el camí cap al nostre alliberament nacional no hi ha lloc ni per alsmiratges populistes ni per a les falses dreceres.

En aquest context d'agressions constants a la classe treballadora i d'avenços en el procés cap a la independència, les tasques immediates i prioritàries de l'Esquerra Independentista són:

 

  • Treballar per aconseguir que la vaga general de proper 29 de setembre sigui un èxit.

 

  • Augmentar el nombre de candidatures de la CUP que es presentin a les properes eleccions municipals.

 

  • Construir un moviment popular per la independència de base, que organitzi arreu dels Països Catalans l'espai de la Ruptura Democràtica per la Independència.

 

  • Aconseguir que la CUP assumeixi desacomplexadament el paper del referent polític de masses al servei del poble català en la seva lluita per la independència i la transformacio social.

Actes de l'MDT per l'Onze:
 
mdtXerrada-debat: Independència, com ho farem?

Amb Jaume Soler, Carles Roca i Xavi Oca.

A les 20h, a la Casa de Cultura de Girona.

Organitza: MDT

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid