Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona aposta per una manifestació unitària però independentista per l'Onze

La CUP de Girona ha reaccionat contra l'intent d'ERC i els partits institucionals de rebaixar el discurs reivindicatiu de la Diada Nacional.

La CUP de Girona i l’esquerra independentista fan una crida a la unitat dels partits polítics i agents socials de les comarques gironines davant la diada de l’11 de setembre ja que "la nostra nació es troba en un dels moments més importants de la seva història", de manera que "cal una aposta clara en favor del dret a l'autodeterminació dels catalans i catalanes".

01/09/2010 13:20 Política

És per això que proposen que la manifestació del proper 11 de setembre, que durant els darrers 10 anys únicament ha estat convocada per la CUP i Maulets, vagi encapçalada per una pancarta unitària amb el lema "Autodeterminació”, fent així una aposta clara pel dret a decidir del poble català.

La CUP sosté que la situació actual del país "exigeix prendre un posicionament autodeterminista", tal com ja es va escenificar amb d’altres partits, sindicats i col·lectius gironins el passat 25 d’abril amb la convocatòria de la Consulta per la Independència. Seguint aquesta dinàmica unitària, creieu "fonamental" que la manifestació de l’11 de setembre sigui encapçalada per un lema inequívocament autodeterminista.

La formació respon així davant "l’ambigüitat" d’altres lemes, consignes i posicionaments que els partits institucionals (incloent-hi ERC) "estan intentant imposar" a Girona. D'aquesta manera, asseguren que ERC està intentant rebaixar el contingut de la Diada fins el punt que el PSC també hi ha estat convidat i pot ser present a la marxa.

Per aquesta raó, la CUP intentarà negociar durant els propers dies per reconduir la situació i retornar la Diada a aquells que volen l'estat propi. "Hem de fer un pas endavant en el camí cap a la llibertat i la plena democratització dels Països Catalans", manifesten, i aposten per fer un pas endavant "en l’estreta de lligams entre els partits, sindicats, col·lectius i individus que tenen unes conviccions realment democràtiques i creuen en el dret a decidir del poble català davant les imposicions franceses i espanyoles". "Fem, en definitiva, una aposta clara per la unitat nacional i d’acció del poble català en el seu avenç cap a la llibertat", sentencien.

Per saber-ne més:

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre

La CUP encapçala l'Onze de Setembre a les comarques nord-orientals 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid