Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP proposa recuperar la sobirania del Parlament per garantir l'accés a l'habitatge

Cal fer front a l’emergència habitacional augmentant el parc públic i fent-lo accessible a la ciutadania

05/05/2024 Drets i Llibertats
El país està immers en una greu crisi habitacional que fa pràcticament impossible l’accés a l’habitatge. Per la CUP donar respostes valentes i reals a l’accés a l’habitatge és una prioritat ja que les dades parlen per si soles: 400.000 habitatges buits a tot el Principat, 100.000 dels quals es troben en mans de megatenidors.

Algunes de les mesures concretes per garantir aquest dret que porta la CUP són recuperar des de la sobirania del Parlament, una llei pròpia d’arrendaments urbans que vagi cap al contracte indefinit i que limiti el preu dels lloguers a un 30% com a màxim de la renda de cadascú, aturar els desnonaments que vulneren lleis internacionals i drets de la infància, l’expropiació dels habitatges buits en mans de grans tenidors sense compensació (perquè consideren que ja es van pagar amb el rescat bancari), la creació d’una conselleria i un observatori exclusius d’habitatge, invertir en habitatge públic i en habitatge social per tenir un habitatge públic potent i donar resposta a l’emergència habitacional.

Bernat Lavaquiol, cap de llista de la CUP-Defensem la Terra per Lleida, ha exposat que “a Lleida ciutat hi ha un total de 68.299 habitatges, dels quals 5.346 estan buits i 6.407 que pràcticament s’usen 1 mes a l’any.” Ho ha dit des de la Plaça Cervantes, davant d’un antic edifici que va caure, propietat de la Sareb. També ha posat de manifest que “a Lleida igual que el conjunt de la demarcació el preu de l’habitatge no para d’augmentar, cada cop hi ha més gent que li costa pagar el lloguer a final de mes o a accedir al lloguer”.

Per la seva banda, Xavier Pellicer, actual diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, ha exposat que “en un moment en què l’habitatge és la millor garantia per acabar amb l’exclusió social i la pobresa i en què hem vist que el mercat ha fracassat absolutament per donar resposta a un dret bàsic com és el dret a sostre. El que toca és que l’administració intervingui de forma valenta i que faci polítiques valentes per treure de les urpes del mercat el que ha de ser i el que mai hauria d’haver deixat de ser un dret, que és l’habitatge”.

A la tarda, els cupaires han fet un acte polític a les Borges Blanques amb la participació de Bernat Lavaquiol, Mercè Cortina, Josep Farran (alcalde de Borges) i Ivette Macià (regidora de l’ajuntament de Borges).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid