Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP del Camp denuncien una desena d’establiments de Salou per no rotular en català

Es tanca la campanya denunciant una desena d’establiments de Salou per incomplir la normativa lingüística i no rotular en català ni disposar de cartes en llengua catalana.

11/05/2024 Llengua
Avui, a les acaballes de la campanya electoral, les CUP del Camp han denunciatuna desena d'establiments de Salou els quals no compleixen amb la normativa lingüística sobre retolació ni tenen la informació sobre els seus productes en català.

Els cupaires han denunciat els establiments d'una doble manera. Per una banda, han fet una acció simbòlica contra aquests enganxant uns adhesius amb el lema “Als Països Catalans en català” a la informació publicitària de la desena de locals que obvia la llengua catalana. Per altra banda, han presentant la denúncia corresponent a l’Agència Catalana de Consum per incompliment de l'article 32.3 d ela llei de Política Lingüística.

L'organització anticapitalista denuncia que en les zones més turístiques de la Costa Daurada és impossible fer vida plenament en català i alerten que el model turístic de masses agreuja la situació d'emergència lingüística i fomenta la desaparició del català d'àmbits de la vida quotidiana. En aquest sentit, reclamen un canvi radical de model econòmic i un impuls de la llengua catalana a través de diverses mesures com garantir la retolació en català dels comerços, a assegurar el dret d'aprendre català de les treballadores fent que les empreses hagin de pagar aquesta formació i planificant el decreixement turístic per a que les residents no s'hagin de sentir estrangers a les seves viles.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid