Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Relacions internacionals
La CUP es reuneix amb representants del moviment popular i estudiantil xilè

Amb l'objectiu de compartir lectures del cicle mobilitzadors a Xile i els Països Catalans

19/04/2024 Política

Aquesta setmana, Sylvia Barragan , de l'Assemblea de la CUP de Farners, i Montserrat Vinyets, Diputada al Parlament per comarques gironines, van rebre la visita de Eloisa Gonzalez i Víctor Chanfreau en representació de la Unión Rebelde De Xile, i ex voceros de la Asamblea Cordinadora de Estudiantes Secundarios.

L'objectiu de la trobada va ser conèixer de primera mà l'esclat social que va viure Xile el 2019 a conseqüència de l'increment del preu del transport públic, les posteriors mobilitzacions, la severa repressió policial i militar que les van seguir i l'obertura del procés constituent en què van acabar desembocant.

A la reunió, s'ha tractat els diferents moments del procés constituent xilè, els seus alts i baixos, i sobretot el perquè la forta contestació social esdevinguda el 2019 no va acabar cristal·litzant en un verdader canvi en el sistema polític Xilè. Segons Montserrat Vinyets "És molt important que des dels Països Catalans ens fixem bé en el que ha passat aquests darrers cinc anys, en especial, en la important contribució que va tenir el moviment estudiantil en l'esclat de mobilitzacions del 2019 i en el perill que suposa bunqueritzar en els despatxos les demandes socials". Per la seva banda, les representants d'Unión Rebelde van mostrar interès a conèixer el moment polític en el qual es trobava Catalunya i les perspectives de futur més immediates.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid