Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
“L’única solució al model turístic actual i la regressió del litoral, és el decreixement turístic”

Els candidats de la CUP pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Sergi Saladié i Eloi Redón, presenten un pla de xoc per fer front al model turístic actual i la regressió del litoral tarragoní, basat en el decreixement turístic i la renaturalització de les platges.

18/04/2024 Territori

“Si volem assegurar un futur digne per a les noves generacions hem d’apostar per canviar radicalment el model econòmic tarragoní i això passa per decréixer turísticament i renaturalitzar el litoral que ha estat víctima del “desarrollismo” i l’especulació immobiliària”. Així de contundent s’ha mostrat Sergi Saladié, candidat pel Camp de Tarragona, a l’hora depresentar les propostes de la CUP per fer front a la regressió del litoral tarragoní degut als canvis climatològics i els temporals.

Saladié ha posat sobre la taula la necessitat d’aturar les construccions que afecten directament les platges, com les ampliacions de ports, la construcció de nous passejos marítims o la urbanització de primeres línies de platja, tal com adverteix la comunitat científica. “Cal donar suport a tots els moviments que defensen un litoral molt més natural i començar a deconstruir ports, passareles i infraestructures perquè no només és la manera de fer el litoral més resilient, sinó que és la més econòmica i coherent”, d’aquesta manera ha reivindicat el llegat de la CUP al passat govern de Tarragona per deconstruir la plataforma del Miracle. El candidat per Tarragona també ha fet èmfasi en què la CUP serà la garantia per tirar endavant el Pla d’Ordenació i Protecció del Litoral per mitigar els efectes del canvi climàtic i protegir les platges tarragonines.

Per altra banda, Eloi Redón ha defensat la necessitat d’un model turístic radicalment diferent per fer front a les necessitats de les veïnes tarragonines i ebrences “mentre la Costa Daurada i Terres de l’Ebre han batut rècords en arribada de turistes aquest 2023
amb més de 5 milions de visitant, un augment de més del 20% respecte al 2014, el poder adquisitiu de les famílies en aquests 10 anys ha baixat més d’un 3%”. Redón també ha carregat contra els allotjaments d’ús turístic “en municipis turístics com Salou, Mont-roig del Camp o Tivissa el 50% dels habitatges no són d’ús residencial, són turístics, segones residències o estan buits, en un context de crisi d’accés a l’habitatge com l’actual s’ha de posar fre a l’especulació turística”.

Per això els cupaires han presentat un seguit de mesures per fer front a lesproblemàtiques derivades del turisme “davant aquest context de creixent precarietat, presentem mesures clares i assumibles per a revetir aquesta situació: moratòria indefinida i endurir la regulació dels habitatges d’ús turístic, dissolució de consorcis i patronats que subvencionen directa i indirectament les grans empreses turístiques i destinar aquests diners a enfortir el sectori primari i altres sectors econòmics, protecciódel sòl en les zones pressionades pel sector turístic i reconversió d’infraestructuresturístiques per cobrir les necessitats dels residents”.

Redón ha acabat donant suport a les treballadores acomiadades per una empresa subcontractada de Port Aventura per haver demanat el compliment de drets laborals bàsics com el pagament dels dies festius atrassats o tenir més dies de descans “En un
sector on el sou anual mitjà del sector turístic és 5.000€ menor que el sou mitjà anual de Catalunya, on la bretxa salarial entre homes i dones és d’un 25’4% i el 66% dels contractes són temporals, aixecar la veu contra aquestes empreses explotadores és un acte d’heroïcitat i rebel·lia al qual hem de donar tot el nostre suport”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid